Šport
478 ogledov

Tako so izginjali Beckerjevi milijoni

boris becker EPA
Boris Becker je v svoji karieri osvojil šest turnirjev za grand slam. Ocenjujejo, da je s turnirskimi zmagami in reklamami zaslužil 57 milijonov evrov. Od te vsote ni ostalo nič. Med razlogi za bankrot je tudi ruska natakarica.

Nekdanji najboljši igralec na svetu Boris Becker je včeraj uradno bankrotiral, sodišče v Londonu mu ni prisodilo 28-dnevnega odloga, kar je želel Becker doseči skupaj z odvetniki. Zahtevo po bankrotu je vložila zasebna banka Arbuthnot Latham & Co, saj ji Becker ni poravnal posojila vse od leta 2015.

Becker je v svoji karieri osvojil skoraj vse, leta 1991 je bil tudi prvi lopar moškega tenisa. Ob velikih vsotah, ki jih je prejemal od pokroviteljev in ob turnirskih zaslužkih, je kazalo, da je pred njim lagodno življenje. A vse se je hitro obrnilo. Kam so odšli vsi milijoni?

Zdaj 49 letni Becker se je leta 1993 poročil z Barbaro Feltus, z njo ima dva otroka. Ko je bila leta 1999 soproga drugič noseča, jo je teniški as, ki je pravkar izpadel v Wimbledonu, odpeljal v bolnišnico v Londonu in z njo ostal do časa, ko so se končali obiski. Vrnil se je v hotel in se ustavil v restavraciji, kjer je popil nekaj piv, postregla pa mu je ruska natakarica Angela Ermakova, ki je kasneje postala manekenka. 

Angela in Anna Ermakova | Avtor: EPA EPA

"Ne vem, kaj se je zgodilo. Vem le to, da sva končala v nekakšni shrambi za metle. Naslednje jutro sem odšel po barbaro v bolnišnico, spakirala sva in odšla iz Londona," je Becker o tem dogodku zapisal v biografiji. Osem mesecev kasneje je dobil faks s podpisom Ermakove, ki ga je obvestila, da bo znova postal oče. Barbara mu ni oprostila, sledila je ločitev, Boris pa je ob tem ostal brez 15 milijonov evrov.

Becker otroka najprej ni priznal, a je pristal na DNK teste, ti pa so pokazali, da je deklica njegova hčerka. "Prevzemam odgovornost za malo Anno. Skrbel bom zanjo in ji ponudil, kar potrebuje. Napravil bom vse, da odraste srečna," je kasneje dejal teniški zvezdnik.

Ta je kasneje ženske menjaval kot teniške žogice, izlete v tuje postelje pa bogato plačeval. Leta 2008 je bil zaročen z Alessandro Meyer Wölden, a se je že leto kasneje oženil z nizozemsko manekenko Sharlely Kerssenberg, z njo ima sina Amadeusa.

"Zakaj sem privlačen za ženske? Nimam pojma. Nisem pretirano lep, niti preveč bogat, nisem Adonis, tudi moja moškost ni nič posebnega. Mislim, da moški nismo ustvarjeni za monogamijo," je nekoč dejal Becker. Morda bi mu lahko nekdo razložil, da poligamija sicer stane precej več.

Komentarjev 3
  • Snežinko 13:12 22.junij 2017.

    Seveda je nisi, če samo posedaš na kavču s pivom v roki. Na sliki je natanko to, kar piše: Angela Ermakova. Kje je pa omenjeno, da je natakarica AVTOHTONA rusinja?

  • NeAnonimni 11:57 22.junij 2017.

    Beker je boljši od Milija in Andreja skupi. En način sm ugotovu, kako lahko glasno protestiram novicam iz oddaje Parovi. Tako da komentiram o tem na drugih novicah. Juhu.

  • stanekos 10:17 22.junij 2017.

    Drugače je na sliki njegova prva žena, Barbara s hčerko. Nisem še videl avtohtone temnopolte ruske natakarice...