Šport
61 ogledov

Tako sta se dogovorila Zorman in Vujović

Olimpijci Rio Saša Despot
Slovenski rokometaš Uroš Zorman je razkril, da morda še ni rekel zadnje besede v slovenskem reprezentančnem dresu.

Slovenska rokometna reprezentanca se je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru poslovila v četrtfinalu, po porazu z Danci pa je slovo od reprezentančnega dresa napovedal Uroš Zorman.

V slovenskih barvah je odigal 224 tekem in dosegel 519 golov. Njegova odločitev, kot je pojasnil v intervjuju za Balkan Handball, še ni dokončna.

''Dobro, zdaj reči, da sem končal,'' je na vprašanje novinarja, kateri je njegov najljubši trenutek v reprezentančni karieri zdaj, ko se je od nje poslovil, odvrnil Zorman.

''Rekel sem, da sem končal, vendar smo na koncu to pustili pod vprašajem. Selektor bi želel, da nadaljujem. Rekel sem, da ne morem več, on pa mi je odvrnil, da pustimo to za kakšen mesec in se potem pogovorimo. Bomo videli,'' je dodal slovenski rokometaš.

''Najboljši trenutek z reprezentanco je bilo srebro na domačem evropskem prvenstvu in preporod v zadnjih treh, štirih mesecih, kvalifikacije v Malmöju, SP in Rio. Treba je reči, da smo v zadnjih sedmih letih napravili kult reprezentance, kjer niti v enem trenutku nihče ni odpovedal udeležbe. Vsi smo hoteli igrati. Najslabši trenutek ni nekaj specifičnega, morda da nisem osvojil kakšne medalje več. Ničesar ne bi zamenjal, vse to je del športa. Zadovoljen sem z reprezentančno kariero,'' je povedal eden najprepoznavnejših slovenskih rokometašev.

Zorman se je dotaknil tudi dela z Veselinom Vujovićem, naslednikom Borisa Denića, ki piše novo rokometno pravljico. Gre za najboljšega rokometnega trenerja na Balkanu, če ne v celi Evropi. O tem ne dvomijo naši južni sosedi, ki si selektorja slovenske reprezentance želijo zvabiti v svoje vrste. Vujović je že sporočil, da ostaja zvest Sloveniji.

''On je poslušal vse o vsem. Takoj na začetku se nisva ujela. Na Poljskem se je to videlo. Potem sva se pogovarjala in se nekajkrat slišala, eden drugemu pojasnila določene stvari. Potem je šlo vse tako, kot je treba. Uvidel je, da sem normalen človek, kapetan. Normalno je, da mora kapetan v tej heiarhiji povedati nekatere reči. To ne pomeni, da si boljši od drugih, a kapetan je tisti, ki bo rekel 'zakaj zamujaš', če je selektor ukazal kosilo ob treh. To je odgovornost. Vuja je videl, da dajem svoj maksimum,'' je sklenil Zorman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.