Šport
45 ogledov

Tako visok status uživa Kopitar

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Ekipa strokovnjakov je pred začetkom nove sezone severnoameriške lige NHL predstavila 50 najboljših hokejistov. Na seznamu se je znašel tudi Anže Kopitar.

Odbor hokejskih strokovnjakov je pred začetkom sezone 2016/2017 pripravil seznam 50 najboljših igralcev v ligi NHL, med katerimi ima svoje mesto tudi slovenski reprezentant Anže Kopitar.

Hrušičan je slovenski reprezentanci nedavno pomagal do zmage v kvalifikacijski skupini v Minsku, ki je Sloveniji zagotovila drugi nastop na olimpijskih igrah.

Gonilna sila ekipe iz mesta angelov že vrsto let uživa status enega najboljših hokejistov na svetu, o čemer zgovorno pričajo ekipna (prvaki v letih 2012 in 2014) ter individualna priznanja (NHL All-Star 2008, 2011, 2015; Frank J. Selke Trophy 2016; Lady Byng Memorial Trophy 2016).

Kopitar bo tudi v prihajajoči sezoni, ki se uradno prične 12. oktobra, eno glavnih orožij kraljev iz Los Angelesa, zato so ga strokovnjaki uvrstili na 13. mesto najboljših hokejistov onkraj Atlantika.

''Novi kapetan kraljev je močan na obeh straneh ledene ploskve. Kopitar, 29, ki je dosegel 70 ali več točk v sedmih od skupno devetih celih sezon v ligi NHL, je s 684 točkami (243 golov, 441 asistenc) na šestem mestu v zgodovini Los Angeles Kings.

Prav tako je blestel v končnicah: bil je najboljši strelec kraljev v sezonah 2012 in 2014, ko so osvojili Stanleyjev pokal. V zadnjih treh sezonah je bil finalist za nagrado Selke, ki jo prejme najboljši obrambni napadalec lige.

Kopitar je nagrado prvič osvojil v lanski sezoni, ko je z ratingom plus-34 dosegel svoj najboljši izid v ligi NHL,'' so zapisali na uradni spletni strani najmočnejše hokejske lige na svetu.

Na seznamu 50 najboljših hokejistov so vsi največji svetovni zvezdniki. Najboljšo deseterico odpira Joe Pavelski (San Jose Sharks), mesto pred njim so strokovnjaki uvrstili Jonathana Toewsa (Chicago Blackhawks). Osmi je Carey Price (Montreal Canadiens), sedmi pa Erik Karlsson (Ottawa Senators).

Najvišje uvrščeni hokejist Los Angeles Kings je Drew Doughty, ki je pristal na šestem mestu, najboljšo peterico pa sestavljajo Braden Holtby (Washington Capitals), Jamie Benn (Dallas Stars) Alex Ovečkin (washington Capitals), Sydney Crosby (Pittsburgh Penguins) in Patrick Kane (Chicago Blackhawsk).

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.