Šport
40 ogledov

Tako vroče, da jajca cvrejo na igrišču

jajce na oko igrišče vročina op avstralije
1/10
Reševalni pas/Twitter
Organizatorji teniškega turnirja v Melbournu se soočajo s peklenskimi temperaturami, ki dosegajo prek 43 stopinj Celzija. Obiskovalci se hladijo na vse mogoče načine, medtem ko se teniški igralci in igralke bojijo za svoje zdravje.

jajce na oko igrišče vročina op avstralije | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Organizatorji uvodnega grand slama sezone za OP Avstralije so morali četrti dan tekmovanja zaradi izredno visokih temperatur za nekaj ur prekiniti teniške obračune. Z igro so nadaljevali le na igriščih, ki imajo pomično streho.

Drugi dan tekmovanja sta zaradi visoke vročine za nekaj trenutkov zavest izgubila kanadski tenisač Frank Dančević in eden od pobiralcev žog. ''Dokler ne bo nekdo umrl, bodo nadaljevali,'' se je po obračunu jezil Dančević, njegovo mnenje pa delijo tudi številni drugi udeleženci turnirja.

''Grozno je za šport, da se ljudje sesedajo. V tej vročini lahko pride do srčnega infarkta. Ne želimo, da se komurkoli kaj zgodi,'' je povedal trikratni finalist turnirja v Melbournu, Britanec Andy Murray.

''Bila sem pred tem, da omedlim, zdaj pa se že počutim veliko bolje. Mislim, da postajam imuna,'' je po zmagi v drugem krogu povedala Rusinja Marija Šarapova, Roger Federer pa je v šali pripomnil: ''Rad igram na 42 stopinjah.'' Temperature na igriščih OP Avstralije so tako visoke, da so ustvarjalci ene od avstralskih kuharskih oddaj kar na igrišču ocvrli jajce na oko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.