Šport
23 ogledov

Taljat in Božič za dotik od finala

taljat bozic_jelenc Žurnal24 main
V Tacnu so razdelili prva kompleta kolajn na SP v slalomu. Slovenci so za zdaj še brez. Nina Mozetič je bila v polfinalu kajakašic 27. Taljat in Božič pa sta tekmovanje dvojcev končala na 11. mestu.
Nisva preveč razočarana. Najin cilj je bil priti med 20, kar nama je uspelo. To je lep začetek tekmovanja v C-2.
Dejan Kralj

Predzadnji dan svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu so podelili prve komplete odličij. Svetovna prvaka v kategoriji dvojcev sta postala Pavol Hochschorner in Peter Hochschorner iz Slovaške. Drugo mesto sta si priborila Denis Gargaud Chanut in Fabien Lefevre iz Francije. Bronasta kolajna pa gre v Veliko Britanijo in sicer sta si jo izborila David Florence in Richard Hounslow. Branilca brona z lanskega SP v Seu d'Urgellu Luka Božič in Sašo Taljat sta v polfinalu ob štirih kazenskih sekundah za 1,47 sekunde zgrešila prvo deseterico oziroma finalni nastop. Luka Slapšak in Urban Jarc sta osvojila končno 12. mesto, Dejan Kralj in Simon Hočevar sta bila med 20 posadkami 19. "Za en dotik vem, kje sva ga imela, za drugega pa ne. Začela sva dobro, od šestih vrat naprej pa sva imela težave. Voda se je zaprla in obrnila proti nama, tako da sva se tam dotaknila vrat," je ob prihodu v cilj dejal Taljat. Slabšak je bil z 12. mestom zadovoljen: "Z vožnjo sva kar zadovoljna, škoda le tistih dveh dotikov. Eden je bil sicer neizogiben, drugi pa je posledica moje neučakanosti."

V nedeljo bodo v boju za kolajne kajakaši. Zlato bo branil Peter Kauzer, ki je bil uspešen v petkovih kvalifikacijah. Preseneti lahko Jure Meglič. 10 evrov boste odšteli za vstopnico, zaradi težav s parkiranjem pa se v Tacen raje odpravite z avtobusom ali peš.

V konkurenci kajakašic je savske brzice prevozila Avstrijka Corinna Kuhnle in tako postala svetovna prvakinja. Tesno zadaj si je drugo mesto in srebrno medaljo priborila Jana Dukatova iz Slovaške. Tretje mesto pa je zasedla Avstrijka Violetta Pblinger-Peters. Opoldne je v polfinalu nastopila Nina Mozetič. Začela je dobro, nakar so se začele vrstiti napake, pred ciljem je še zgrešila še ena vratca in sanj o finalu je bilo konec, še preden so vse polfinalistke videle cilj. Na koncu je osvojila 27. mesto. "Kljub pritiskom se mi zdi, da sem se s prvim delom proge dobro soočila. Tudi startni sprint me je umiril. Vedela sem, da grem na vse. Podirati se mi je začelo v srednjem delu, ker me je v enih vratcih odneslo, potem sem potrebovala kar nekaj časa, da sem se zbrala. Nato sem še ena vratca zgrešila in potem nekako le še odveslala do cilja. Razočaranje je prisotno, tega ne morem tajiti, toda doživela sem jih že toliko, da sem se počasi naučila glavo postaviti spet pokonci in iti samozavestno naprej," je po polfinalu povedala Mozetičeva. Bronasta z letošnjega evropskega prvenstva Urša Kragelj in Eva Terčelj sta tekmovanje končali že v sredinih kvalifikacijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.