Šport
19 ogledov

Tampa izenačila serijo z Rangerji

Tampa Bay Lightning hl končnica Profimedias
Hokejisti ekipe Tampa Bay so v drugi finalni tekmi vzhodne konference severnoameriške lige NHL premagali New York Rangers s 6:2 in izid v zmagah izenačili na 1:1.

Junak obračuna je bil Tyler Johnson, ki je prispeval tri gole, dvakrat je za zmagovalce zadel Alex Killorn. Johnson je sicer vodilni igralec končnice po številu golov in točk, dvakrat pa je bil uspešen že v prvi tretjini; tretjič je zadel v drugi tretjini. To je bil sicer prvi hat-trick v zgodovini kluba v končnici. Štiriindvajsetletni Američan ima v tem delu lige NHL 11 golov, skupaj pa 16 točk.

"Živim sanje," je po tekmi povedal Johnson in nadaljeval: "Naprej me vodi, da želim biti najboljši, igram pa za družino. Zame so se veliko žrtvovali, zaradi njih sem tu, živim sanje in želim uživati čim dlje."

Nad njegovo predstavo je bil navdušen tudi trener Tampe Jon Cooper: "Oh, Tyler Johnson: večja kot je tekma, bolje igra. Skoraj ni realno, ko ga gledaš. Na hrbet si je naložil vso breme ekipe, mi smo mu sledili."

Šesti gol Tampe je dal Steven Stamkos. S temi podajami se je izkazal Nikita Kučerov, Ben Bishop je v golu zbral 35 obramb. Za Rangers sta zadela Chris Kreider in Derek Stepan.

"Ujeli smo se v zanko kazenskih minut. To so unovčili, nam pobegnili. Igrali so bolje," pa je po tekmi povedal napadalec New Yorka Martin St. Louis.

Liga NHL, konferečni finale:

New York Rangers : Tampa Bay Lightning 2:6 /1:1/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.