Šport
18 ogledov

Tampa kljubovala vsem napovedim

tampa bay lightning Profimedias
Hokejisti Tampe so v odločilni, sedmi tekmi prvega kroga končnice z 2:0 premagali Detroit in se z izidom 4:3 v zmagah uvrstili v polfinale vzhodne konference, v katerem se bodo pomerili z Montrealom.

Detroit je bil pred začetkom serije favorit, strokovnjaki so mu pripisovali več možnosti predvsem zaradi izkušenj, čeprav je Tampa v rednem delu zbrala osem točk več. Po petih tekmah, po katerih so Red Wings vodili s 3:2 v zmagah, je tudi kazalo, da se bodo napovedi strokovnjakov uresničile, toda nato je Tampa najprej zmagala v gosteh, v odločilni tekmi pa še doma.

Junak zadnje zmage je bil domači vratar Ben Bishop, ki je zaklenil vrata, z obrambami spravljal ob živce goste, na koncu je bilo njegovih 31 obramb dovolj za veliko veselje v domačem taboru. Gostje so v prvih dveh tretjinah povsem prevladovali, v tretji pa se je uresničil rek: kdor ga ne da, ga dobi. Za to sta poskrbela igralca, ki so jo v klub pripeljali med sezono, predvsem zaradi izkušenj. Vodilni gol je bil namreč delo Ryana Callahana, ki je bil v vlogi podajalca, in Braydona Coburna, oba sta v svoji karieri že šestič igrala sedmo tekmo končnice. Prvi gol je bil odločilen, delo je nato le še dokončal Šved Anton Stralman, potem ko je Detroit vratarja zamenjal s šestim igralcem.

"Do danes se je govorilo predvsem o vratarju Detroita Petru Mrazeku, od danes naprej pa bo večjo pozornost gotovo dobil Bishop. Bil je enkraten, reševal nas je, ko je bilo to najbolj potrebno. V prvih dveh tretjinah smo delovali živčno, nismo bili prava ekipa in velika sreča je bila, da smo imeli razpoloženega vratarja. Seveda pa sem po golu takoj pomislil tudi na to, kako dobra zamenjava igralcev med sezono nam je uspela, čeprav tega najbrž ne bi smel reči. Ekipa se ves čas dviga, ima karakter, nikoli se ne preda, nabira izkušnje in upam, da se bomo Montrealu oddolžili za lanski poraz v končnici," je bil zadovoljen trener Tampe Jon Copper.

"Borili smo se, mislim, da smo odigrali eno boljših tekem, toda plošček enostavno ni hotel v mrežo," pa je bil razočaran švedski veteran Detroita (igral je brez poškodovanih Niklasa Kronwalla in Mareka Židlickyja) Henrik Zetterberg, ki v svoji 24. seriji končnice prvič ni dosegel niti gola.

Liga NHL, končnica, 1. krog:

Tampa Bay Lightning : Detroit Red Wings 2:0 /4:3/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.