Šport
15 ogledov

Tampa po podaljšku

Jonas Gustavsson, vratar Toronta, je moral štirikrat po plošček v mrežo. (Foto: Žurnal24 main
V ligi NHL so hokejisti Tampa Baya po podaljšku strli odpor Javorjevih listov iz Toronta. Chicago je s 7:5 odpravil moštvo St. Louis Bluesa.

Na sinočnjih tekmah severnoameriške hokejske lige NHL so prvaki iz Chicaga doma premagali St. Louis s 7:5. Toronto je po podaljšku izgubil s Tampo s 3:4, Nashville je Phoenix premagal s 3:0, Colorado je po podaljšku klonil proti Atlanti z 2:3, San Jose pa je moral priznati Detroitu s 3:5.

ashville je gladko odpravil Phoenix. Shea Weber, Cal O'Reilly in Jordin Tootoo so zadevali v polno, vratar Pekka Rinne pa je ustavil vseh 33 poskusov tekmecev za 17. "shutout" v karieri.
Domača zvezdnika Patrick Kane in Jonathan Toews sta s po dvema zadetkoma poskrbela za zmago prvakov proti St. Louisu. Chicago je vodil že s 5:1 sredi tekme, a so se gostje približali na le gol zaostanka. Zadetka Kana in Toewsa v razmaku minute in pol pa sta nato pregnala vse dvome o izidu tekme.

Simon Gagne je zaradi poškodbe vratu izpustil zadnjih 18 tekem, vrnil pa se je zmagovito. Za Tampo je dosegel odločilni gol v podaljšku, s katerim je zagotovil zmago s 4:3 proti Torontu. Domača ekipa je iz rok spustila zanesljivo zmago, saj je Toronto še sredi zadnje tretjine vodil s 3:1. A dva gola Martina St. Louisa, zadnjega je dosegel le devet sekund pred koncem rednega dela, sta omogočila podaljšek in preobrat.

Po dodatnem delu tekme se je končal še dvoboj v Denverju. Obe točki je odnesla Atlanta, mož odločitve je bil Anthony Stewart. Gostje so s šesto zaporedno zmago izenačili klubski rekord.

Liga NHL:

Chicago Blackhawks
: St. Louis Blues 7:5
Toews 2, Kane 2, Kopecky, Sharp, Brouwer; Berglund, Brewer, Pietrangelo, Boyes, Backes

Nashville Predators : Phoenix Coyotes 3:0
Weber, O'Reilly, Tootoo

Toronto Maple Leafs : Tampa Bay Lightning 3:4 *
Kulemin 2, Versteeg; St. Louis 2, Malone, Gagne

San Jose Sharks : Detroit Red Wings 3:5
Heatley, Ferriero, Clowe; Zetterberg 2, Cleary, Datsjuk, Eaves

Colorado Avalanche : Atlanta Trashers 2:3 *
Duchene, Jones; Peverley, Byfuglien, Stewart

*  po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.