Šport
12 ogledov

Tampa v svojem slogu – od 0:3 do 5:3

Teddy Purcell je v razmiku 63 sekund dal prvi in drugi gol Tampe. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Tampa Bay Lightning so zaostajali z 0:3, a naredili preobrat brez primere. Četrto tekmo finala vzhodne konference lige NHL so tako dobili s 5:3 in proti Boston Bruinsom izenačili na 2:2 v zmagah.

"Vedeli smo, da lahko. Smo ekstremno odporni. Letos smo se že tolikokrat vrnili. Vsi vedo, da v tretji tretjini napadamo in napadamo," je izpostavil trener Tampe Bay Lightningov Guy Boucher. Z dvema zadetkoma Patrica Bergerona in enim Michaela Ryderja so Boston Bruins hitro povedli s 3:0. Iskrico za preobrat je zanetil Teddy Purcell, ki je v razmaku 63 sekund dosegel dva gola. Le tri minute kasneje je za 3:3 zadel Sean Bergenheim, z devetimi goli najboljši strelec letošnje končnice. "Ko so dosegli prva dva gola, smo bili kot paralizirani. Nismo odgovorili, nismo več drsali in tako je šlo le še navzdol," je priznal trener gostov Claude Julien. Simon Gagne je v začetku zadnje tretjine zadel za 4:3, Martin St. Louis je zmago le še potrdil z golom v prazno mrežo. Še posebej gol Gagneja je bil res lep. "Gagne je naš mož odločitve. Je hokejist za ključne trenutke, vedno je bil," je dodal trener Boucher.

Liga NHL, finale konferenc:

Vzhod

Tampa Bay Lightning : Boston Bruins 5:3 /2:2/
Purcell dva, Bergenheim, Gagne, St. Louis; Bergeron dva, Ryder

Zahod

San Jose Sharks : Vancouver Canucks /1:2/

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.