Šport
18 ogledov

Tampa že v finalu vzhodne konference

tampa bay lightning nhl končnica Profimedias
Hokejisti Tampa Bay Lightning so v polfinalu vzhodne konference s 4:1 v zmagah izločili New Yorks Islanders.

Za Tampo, ki se je drugič zapovrstjo prebila v finale vzhodnega dela lige, sta največji delež prispevala Victor Hedman z dvema zadetkoma in vratar Ben Bishop z 28 obrambami. Nikita Kučerov in Brian Boyle sta bila preostala strelca za Tampo, branilko naslova prvaka vzhodne konference.

"Zaporedni uvrstitvi v finale konference. Prav impresivno je, kar je uspelo našim fantom. Ko ti enkrat to uspe, si želiš to ponoviti. Res sem navdušen nad ekipo. Vsake tekme ne odigramo popolno, toda k uspehu prispeva prav vsak igralec v ekipi. Če si želiš zmagati, pa potrebuješ prav to," je ameriškim medijem povedal trener Tampe Jon Cooper.

Kolikor veliko je bilo zadovoljstvo na strani floridske ekipe, tako veliko je bilo razočaranje pri Newyorčanih. "Brutalno. Težko je verjeti, da je konec. Ogromno smo vložili v to, a nismo uresničili tistega, kar smo si zadali," je dejal kapetan gostov John Tavares.

"To bo peklo še dolgo časa, ampak morali bomo prebroditi tudi to," pa je dejal vratar Thomas Greiss.

Liga NHL, končnica, 2. krog:

Vzhodna konferenca

Tampa Bay Lightning - New York Islanders 4:0 /4:1/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.