Šport
67 ogledov

Tank povozil tudi divje mačke

V finalu ameriške univerzitetne košarke se bosta pomerili ekipi Wisconsin Badgers in Duke Blue Devils.

Moštvo Wisconsin Badgers je v polfinalu presenetilo glavnega favorita zaključnega turnirja ekipo Kentucky Wildcats, ki se tako ne bo vpisala v zgodovino, saj ne bo postala prva z osvojeno lovoriko brez poraza. Divje mačke so namreč v tej sezoni nanizale 38 zmag, njihovo neverjetno serijo pa je Winsconsin prekinil z znova izjemno predstavo Franka Kaminskyja. Frank "The Tank" je k zmagi z 71:64 prispeval 20 točk in 11 skokov.

"Doživel sem že nekaj težkih porazov, a tudi neverjetnih zmag v zadnjih sekundah. Zdaj bom poskrbel, da bodo tudi ti fantje tako gledali na to situacijo. Za njimi je zgodovinska sezona. Če želite nekoga okriviti za poraz, okrivite mene," je po porazu dejal trener Kentuckyja John Calipari.

"Ne glede nato, ali izgubljamo za šest, ali vodimo za 20 točk, smo mi vedno mi. Vselej igramo našo igro," je dejal Sam Dekker, ki je potegnil voz po seriji 8:0 za Kentucky, ki bi skoraj odločila dvoboj. Dekker je zbral 16 točk, Nigel Hayes in Bronson Koenig pa 12. Wisconsin je edini naslov v košarkarski ligi NCAA osvojil že daljnega leta 1941.

Tudi Hudiči v finalu

Precej prepričliveje so do finala prišli Modri hudiči. Duke je z 81:61 premagal Michigan State Spartans. Za poraz Špartancev sta najbolj zaslužna Justise Winslow (19 točk) in Jahlil Okafor (18).

Trener Mike Krzyzewski, ki v zadnjih letih uspešno vodi tudi reprezentanco ZDA, je popeljal Duke do prvega finala po letu 2010. Pod vodstvom Coach K-ja, ki Blue Devilse vodi že od leta 1980, je Duke osvojil prav vse svoje lovorike, najboljši so bili v letih 1991, 1992, 2001 in 2010. "Ta ekipa si je zaslužila, da je tu. Fantje so odlični na tem turnirju, nič jim ni težko," je dejal Krzyzewski.

Špartanci so se Duku uspešno upirali le v uvodnih minutah dvoboja, povedli so s 14:6. "Po prvih štirih minutah smo postali druga ekipa, odigrali smo izjemno, še zlasti v obrambi," je ključ za uspeh pojasnil trener K. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.