Šport
26 ogledov

Taylor izkoristil spodrsljaj Chana

(Foto: lccitylife.com) Žurnal24 main
Terrence Chan je bil na Limit Hold'em Shootout turnirju na dobri poti do svoje prve WSOP zapestnice, a je popustil pod pritiskom. Naslova pa se je veselil Brendan Taylor.

Kljub temu, da so danes skorajda vsi pričakovali, da bo na Limit Hold'em Shootout turnirju Terrence Chan zlahka opravil s konkurenco in osvojil svojo prvo WSOP zapestnico, je Chan tokrat popustil pod pritiskom in je bil na koncu celo primoran prvi zapustiti finalko, medtem ko se je naslova na koncu veselil Brendan Taylor. Na dobri poti do zapestnice pa je tudi Tom "durrrr" Dwan, ki je drugi dan Turnirja #55: 10.000$ Pot-Limit Omaha Championship, končal z velikim naskokom pred zasledovalci, v igri za zmago pa poleg njega, ostaja le še 32 tekmovalcev.

Turnir #52: 25.000$ No-Limit Hold’em Six-Handed
Za nami je eden najkrajših igralnih dni WSOP turnirjev, saj je bilo danes le nekaj ur igre potrebnih, da se je število nastopajočih, z 18 zmanjšalo na 6, teh 6 srečnežev pa se bo nato jutri med seboj udarilo za WSOP zapestnico in kar 1.315.518$ nagrade. Z današnjim kratkim dnem je sicer najbolje opravil 21-letni Dan "djk123" Kelly, ki je obdržal vodilno pozicijo in bo finalko začel s skoraj 6 milijoni žetonov. Da pa njegova pot do naslova ne bo prelahka, bodo jutri zagotovo poskrbeli Jason Somerville, Eugene Katchalov, Shawn Buchanan, Michal Thruitz in glavni favorit za osvojitev naziva WSOP Player of the Year Frank Kassela. A če imajo zgoraj našteti igralci za sabo dober dan, tega ne morejo reči asi Justin Bonomo, Carlos Mortensen, Billy Jordanou, Abe Mosseri, Issach Haxton in Daniel Negreanu, saj se nobenemu od njih ni uspelo uvrstiti na finalno mizo tega turnirja.

Turnir #53: 1.500$ Limit Hold’em Shootout
Kljub temu, da je za splošnega favorita za zmago danes veljal Terrence Chan, pa se je slednjemu prva WSOP zapestnica še enkrat več izmuznila, saj je do naslova tokrat prišel Brendan Taylor. Brendan je v zadnjih 3 dneh ugnal kar 547 nasprotnikov, tako da je na koncu, v svoj žep povsem zasluženo pospravil zlato zapestnico in pripadajočih 184.950$ nagrade. Na presenečenje vseh gledalcev, je eden glavnih favoritov Terrence Chan delal napako za napako in se na koncu poslovil na 8. mestu, medtem ko sta se za zmago, v heads-up delu turnirja udarila Taylor in njegov sostanovalec Ben Yu. V zadnji igri večera, je Yu po seriji višanj, vse svoje žetone spravil v igro z {A-Clubs}{9-Hearts}, Taylor pa je njegovo stavo izenačil z dokaj dominiranim {A-Diamonds}{7-Diamonds}. A če je Taylor pred flopom še zaostajal za svojim nasprotnikom, se je vse to spremenilo na flopu {K-Clubs}{7-Spades}{J-Diamonds}, ko je Brendan sestavil svoj prepotrebni par sedmic. Yu je nato zaman prosil za ugodno karto, ki bi še podaljšala njun obračun za zapestnico, saj sta do konca na mizi pristali le še karti {4-Spades} in {4-Clubs}, ki sta dokončno potrdili Taylorjevo zmago, njegovega sostanovalca pa zacementirali na drugem mestu (114.484$).

Turnir #54: 1.000$ No-Limit Hold’em
Danes je bil na sporedu tudi DAN 1B Turnirja #53, ki je za mize privabil novih 1.504 igralce, kar je sicer nekaj manj, kot jih je privabil DAN 1A, a je tudi ta številka zadoščala, da se je skupna vsota nastopajočih, tokrat povzpela na kar 3.844. Na žalost večine profesionalcev, pa je bil tudi današnji igralni dan sila podoben včerajšnjemu, saj so si izločitve velikih imen iz sveta pokra, sledile ena za drugo. Prav kmalu so tako brez žeton ostali asi kot so Chris Moneymaker, Barry Shulman, Chad Brown, Men Nguyen, J.C. Tran, David Wiliams, Ken Aldridge in Phil Ivey, medtem ko se je Andrewu Talbotu, Florianu Langmannu in George-u Lindu, na koncu celo uspelo prebiti v drugi dan turnirja. Po odigranih obeh prvih dneh tega turnirja, v igri za naslov in svoj delež 3.459.000$ težkega nagradnega sklada ostaja še vedno 586 igralcev. Ti pa si, kljub preboju v drugi dan turnirja, še ne morejo oddahniti, saj bo le 396 najbolje uvrščenih, na koncu prejelo denarne nagrade.

Turnir #55: 10.000$ Pot-Limit Omaha Championship
Po 10 dolgih urah igre, je v igri za naslov, od 171 igralcev, ki so se danes vrnili za mize, ostalo le še 33 najboljših, na čelu katerih je več kot zasluženo Tom "durrrr" Dwan, ki je bil za svoje nasprotnike danes nerešljiva uganka. Američan se je z dobrimi igrami prebil v vodstvo, ki ga je nato le še povečeval, dan pa je sklenil s skoraj 1 milijonom žetonov, kar ga postavlja na mesto prvega favorita za osvojitev WSOP zapestnice, ob čemer se številnim pokerašom, ki so stavili proti njemu, verjetno že šibijo kolena. Kljub temu, da je šlo prva dva dneva turnirja Dwanu vse kot po maslu, pa zapestnica vendarle še ni na njegovem zapestju, da tam tudi ne bo končala, pa bodo med drugim poskušali zagotoviti tudi Jason Mercier, Alexander Kravchenko, Daniel Alaei, Michael Binger, David Ulliot, Blair Rodman, Jordan Smith in Phil Hellmuth.

Turnir #56: 2.500$ No-Limit Hold’em
Le 8 nivojev je bilo potrebnih, da se je število nastopajočih na tem turnirju, zmanjšalo s 1.941 na zgolj 502. Glede na uradne podatke, ki so nam jih priskrbeli pri Harrah's, pa naj bi s prvim dnevom najbolje opravil Daniel Smith, ki je danes svoje nasprotnike olajšal za prav neverjetnih 229.000 žetonov, kar je še toliko bolj neverjetno, če vam ob tem povemo, da je njegov najbližji zasledovalec Marc Sander, danes zbral »le« 98.000 žetonov. Med tistimi, ki so se danes dobro odrezali, so bili tudi znani obrazi kot so Isaac Baron, Court Harrington, Shane Schleger, David Singer, Mark Newhouse, Victor Ramdin, Dan Heimiller in Matt Hawrilenko. Še pred koncem igralnega dne pa so se med drugim morali posloviti tudi Daniel Negreanu, Roland de Wolfe ter Joe Hachem. Če je bil današnji igralni dan tega turnirja presenetljivo kratek, pa utegnemo spremljati dogajanje veliko dlje že jutri, ko bomo najprej morali počakati, da vidimo katerim 198 igralcem se bo uspelo prebiti do denarnih nagrad, ko pa bo enkrat dosežena ta točka, pa se bo igra nadaljevala vse dokler ne bo znana zasedba ponedeljkove finalne mize.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.