Šport
76 ogledov

''Tega ne morem spremeniti''

rafael nadal Profimedias
Španski teniški as Rafael Nadal že od začetka kariere slovi po nenavadni rutini pred vsakim začetnim udarcem, zaradi katere je bil pogosto tarča posmeha.

Rafael Nadal je najboljši španski tenisač vseh časov in eden najboljših igralcev v zgodovini. Nekdanji prvi lopar sveta je osvojil 14 grand slamov in 69 turnirskih lovorik ter sezono trikrat končal na prvem mestu lestvice ATP (2008, 2010, 2013).

rafael nadal | Avtor: EPA EPA
Po zaslugi izjemnih uspehov na rdečem pesku se ga je prijel vzdevek ''Kralj peska'' in 30-letnik je splošno priznan kot najboljši tenisač na peščeni podlagi vseh časov.

Teniški ljubitelji pa si Nadala ne bodo zapomnili le po izjemni fizični pripravljenosti, temveč tudi po psihološki trdnosti, na kateri temeljijo njegovi uspehi.

Španec je za potrebe popolne osredotočenosti razvil dodelane rutine, ki se jih je po toliko letih praktično nemogoče znebiti. Ena takšnih je njegova priprava na začetni udarec.

Če pustimo ob strani dotike majice, ušes in nosa ter pozibavanje na osnovni črti, ko žogico enkrat že drži v rokah, v oči najbolj zbode to, da si Španec pred vsakim začetnim udarcem iz zadnjice povleče svoje spodnjice. Ritual nima nobene zveze s tem, ali ga spodnjice resnično motijo ali ne, ampak gre za navado, ki je postala železna srajca.

Očitajo mu, da je kronično nezadovoljen s položajem spodnjic, kar je še posebej ironično, saj je Nadal ambasador blagovnih znamk Armani in Tommy Hilfiger, ki ponujata pestro izbiro spodnjega perila.

Novinarji se redko odločajo za to, da bi Nadala spaševali o nenavadni rutini, tokrat pa se je eden vendarle opogumil. ''Ne. Ne morem. To počnem, odkar sem bil otrok. Tega ne morem spremeniti,'' je na vprašanje, ali je kdaj razmišljal o menjavi spodnjega perila, odvrnil Nadal.

''To bi bilo nemogoče spremeniti. Marsikaj lahko spremenim, a tega ne morem. Spodnjice nikoli niso težava,'' je dodal 30-letnik.

Komentarjev 2
  • fihner 07:35 25.september 2016.

    Kako butast komentar, s namalal. In oni, ti ga še objavijo? Kdo je tu sramota, se ve.

  • izRODEk 21:07 24.september 2016.

    Kakšen tenisač neki - navaden drogeraš - dopingiranec. Bilo je le vprašanje časa, kdaj ga bodo dobili. Sramota za šport!