Šport
331 ogledov

"Tega res nisem želela, a nimam izbire."

naomi osaka Epa
Nekdanja prva igralka sveta je sporočila žalostno novico.

Japonska teniška zvezdnica Naomi Osaka, zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije, je zaradi poškodbe desne rame predčasno končala sezono. Osaka je ta čas v kitajskem Shenzhenu nastopala na finalu ženske teniške sezone najboljše osmerice sveta in dobila uvodni dvoboj proti Čehinji Petri Kvitovi, nadaljnje nastope pa odpovedala.

Mesto številke 3 bo po odpovedi tako v žrebu pripadlo Nizozemki Kiki Bertens, ki se bo pomerila s številko 1 Avstralko Ashleigh Barty.

"Zelo sem razočarana, da sem morala odpovedati nadaljnje nastope na finalu sezone. Gre za največji dogodek leta in tu v Shenzhenu zelo uživam. Žal je prišlo do poškodbe. Res si nisem želela sezone končati na takšen način, a nimam druge izbire," je 22-letna Osaka sporočila organizatorjem in dodala: "Veselim se, da se bom posvetila okrevanju in upam, da bom v Shenzhenu spet zaigrala naslednje leto."

Njena odpoved nadaljnjih nastopov je veliko presenečenje, še sploh po nedeljski izjemni zmagi nad Kvitovo v uvodnem krogu finala sezone.

To je še drugo leto po vrsti, da se Osaka spopada s fizičnimi težavami na finalu sezone. Lani ob prvencu na velikem finalu je prav tako predčasno končala turnir; takrat si je poškodovala levo nogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.