Šport
172 ogledov

Teh prizorov še dolgo ne bomo videli

Luka Dončić Cleveland Twitter Luka Dončić je eden izmed NBA zvezdnikov, ki si vedno vzamejo čas za navijače.
Skoraj tri četrtine ameriških ljubiteljev športa pravi, da tudi v primeru zagona športnih aktivnost ne bodo obiskovali dvoran oziroma stadionov.

Raziskava, ki jo je pripravila ameriška univerza Seton Hall, je pokazala, da 72 odstotkov Američanov ne bo ogrožalo svojega zdravja tudi, ko se bo po epidemiji novega koronavirusa šport vrnil v dvorane in stadione.

Športnih tekem se bodo udeležili šele, ko se bo možno cepiti proti okužbi.

Koronavirus | Avtor: Profimedia Profimedia
Strokovnjaki univerze menijo, da športnih dogodkov v ZDA ne bo do novembra. "Če se bodo tekme vrnile do novembrskega zahvalnega dneva, bomo lahko zadovoljni," je dejal eden od profesorjev na univerzi, poroča Marca.

Da bodo takoj, ko bo to dovoljeno, začeli obiskovati tekmovanja, je v anketi potrdilo 12 odstotkov ljudi, ti menijo, da bo tudi takrat potrebne preventivne mere, le 13 odstotkov anketirancev pa pravi, da bi se v dvoranah in stadionih po koncu epidemije počutili udobno.

Šestinsedemdeset odstotkov ljubiteljev športa ne bi imeli težav pri spremljanju tekem po TV ali računalniku, če bi se te igrale brez gledalcev, 16 odstotkov trdi, da jih v tem primeru športni obračuni ne bi zanimali. Kar 46 odstotkov jih meni, da športa v letošnjem letu v ZDA ne bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.