Šport
23 ogledov

Tehanu naslov in 725.000 $

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
V četrtek zjutraj, po našem času, se je v losangeleškem Crystal Casino, zaključilo letošnje prvenstvo PokerStars.net North American Poker Tour Los Angeles.

Vrhunec prvenstva je bil seveda Glavni turnir, ki je v Kaliforniji pritegnil celo vrsto velikih imen iz sveta pokra, ki pa bodo skorajda vsa mesto angelov zapuščala z dolgimi nosovi, saj si je naslov najboljšega, NAPT trofejo in kar 725.000$ nagrade, na koncu priigral Američan Joe Tehan.

Slednji je imel na finalni mizi vse prej kot lahko delo, saj ne le, da je za vodilnim DeMacijem kar precej zaostajal, temveč se je moral za naslov udariti z asi kot so Jason Mercier, Anh Van Nguyen, Michael Binger, Ray Henson, Al Grimes in Jake Toole.

Toole, ki ga številni verjetno poznate po sodelovanju na našem vadbenem portalu, je bil prvi, ki se je bil primoran posloviti, potem ko je z {J-Hearts}{J-Diamonds}, nesrečno naletel prav na kasnejšega zmagovalca Tehana, ki je v rokah držal {A-Clubs}{Q-Hearts}. Slednji je na flopu {A-Diamonds}{10-Clubs}{8-Spades} nato namreč ujel svoj prepotrebni par asov in Jake-a poslal med gledalce (8. mesto – 60.000$).

Nekaj iger kasneje mu je sledil igralec, za katerega so bili skorajda vsi prepričani, da bo tokrat domov odnesel NAPT naslov – Jason Mercier. Slednjemu tokrat do zmage ni pomagala niti srečna majica, ki jo je nosil med zmagami na turnirjih EPT San Remo, EPT London in NAPT Mohegan Sun, saj se je moral po spopadu s Tehanom, zadovoljiti z osvojenim 7. mestom in 84.857$ nagrade. V svoji zadnji igri turnirja, je Mercier vse stavil na {A-Spades}{K-Diamonds}, medtem ko se mu je Tehan postavil po robu z {J-Spades}{J-Clubs}, ki je imel očitno ta večer na svoji strani tudi boginjo Fortuno, saj so vse skupne karte nato zgrešile oba igralca, kar je bila voda na njegov mlin.

Že v naslednji igri, je brez svojega mesta ostal tudi Michael Binger, ki se je z {10-Spades}{10-Diamonds}, postavil po robu komu drugemu kot Joe-u Tehanu, ki je zarinil z {A-Clubs}{J-Hearts}. Kot že tolikokrat prej ta večer, se je Tehan izvlekel tudi iz te situacije, saj je s pomočjo skupnih kart {7-Diamonds}{5-Spades}{2-Clubs}{A-Hearts}{2-Hearts}, sestavil par asov, ki je zadoščal za zmago in Bingerjevo izločitev (6. mesto – 114.000$).

Tehan, ki je s temi izločitvami nabral veliko število žetonov in je imel pred vsemi zasledovalci že kar precejšnjo prednost, je nato igral, kot se za vodilnega igralca spodobi in je ves čas pritiskal na svoje nasprotnike. Izogibal se je le svojega najbližjega zasledovalca DeMacija, a kadarkoli je slednji iz igre izstopil, je Tehan v igro že spravljal skorajda vse svoje žetone.

Prav to pa je tudi pripeljalo do naslednje izločitve, saj je Tehan, v želji da pritisne na svoje nasprotnike, že pred flopom, s {K-Hearts}{5-Diamonds} oznanil svoj all-in, katerega sta z {A-Diamonds}{Q-Hearts} in {A-Hearts}{J-Clubs} izenačil Nguyen oziroma Henson. Glede na to, da sta oba igralca v rokah držala ase, je imel Tehan v tej igri dobre možnosti za zmago, ki so se nato še izboljšale, ko so na mizi pristale skupne karte {9-Clubs}{9-Diamonds}{4-Diamonds}{K-Spades}. Do zmage in dvojne izločitve se je moral Američan tako ogniti le še eni skupni karti, kar mu je na koncu tudi uspelo in tako so v igri za naslov, nenadoma ostali le še 3 igralci (Henson: 5. mesto – 145.000$, Nguyen: 4. mesto – 195.000$).

Le nekaj minut kasneje, je bil Tehan usoden še za enega igralca, potem ko se je Al Grimes z {8-Spades}{7-Spades}, zaletel v njegov {J-Hearts}{9-Clubs}. Na flopu {10-Hearts}{7-Clubs}{3-Diamonds} je nato vse že kazalo, da bo Grimes prekinil Tehanovo vladavino, vendar je bilo veselje preuranjeno, saj je turn nato prinesel {9-Hearts}, ki je tehtnico prevesila nazaj na stran Tehana, ki se je tako znebil še enega tekmeca (Grimes: 3. mesto – 250.000$).

Po tej izločitvi je bilo vse pripravljeno za finalni obračun med Tehanom in DeMacijem, ki je v sklepni del turnirja vstopal z velikim zaostankom za nasprotnikom, ki je imel pred seboj kar 14,6 milijona žetonov, medtem ko jih je imel DeMaci le 6,35 milijona. A kljub velikemu zaostanku, se DeMaci ni predal in je vztrajal še več kot 1 uro, preden je vendarle moral položiti svoje orožje.

V zadnji igri dneva, je Tehan z gumba višal na 240.000 žetonov, DeMaci pa je njegovo stavo zgolj izenačil. Na flopu je {K-Spades}{5-Hearts}{3-Spades} se je slednji svoji stavi nato sprva odpovedal, nato pa odgovoril na Tehanov izziv v obliki stave v višini 375.000 žetonov, kar s svojim all-inom. Tehan se ni obotavljal in je izenačil njegovo stavo ter obrnil {K-Clubs}{10-Hearts}, medtem ko je DeMaci v rokah držal nekoliko slabši {K-Diamonds}{4-Hearts}. Ta je za zmago nujno moral sestaviti še svoj drugi par, kar mu je na koncu tudi uspelo, vendar je pred tem na mizi pristala že {5-Spades}, ki je obema igralcema podarila 2 para, kar je pomenilo, da je zmagovalca odločil Tehanov višji »kicker«.

Chris DeMaci se je tako, kljub odličnemu izhodišču pred začetkom finalne mize, na koncu moral zadovoljiti z osvojenim 2. mestom in 440.000$ nagrade, medtem ko je največji kos pogače, tokrat pripadel Joe-u Tihanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.