Šport
3 ogledov

Teja grešila stoje, ostala brez zmage

1/14
Žurnal24 main
Teja Gregorin je s tremi zgrešenimi streli, a odličnim tekom individualno tekmo na Pokljuki končala na devetem mestu. Brez zgrešenega strela (dve minuti in pol pred Tejo) je zmagala Tora Berger.
Danes smo dekleta rešila norveško čast v biatlonu.
Tora Berger

Če bi Teja Gregorin zadela vseh 20 tarč na individualni tekmi na domači Pokljuki, bi dosegla svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. "Odličen tekaški nastop, na strelišču pa … preveč strelskih napak,” je dejala v prvi izjavi. Tako pa je stoje znova zgrešila trikrat in v cilju 15-kilometrske preizkušnje za najboljšo Norvežanko Toro Berger zaostala dve minuti in 28 sekund (za vsak zgrešen strel se dobi kazensko minuto pribitka), kar je bilo dovolj za deveto mesto.

Bergerjevi je bila najbliže Finka Kaisa Mäkäräinen, ki je sicer zgrešila enkrat, a zaostala le 1,8 sekunde. Brez zgrešenega strela se je na najnižjo stopničko povzpela še Francozinja Marie Laure Brunet. Na tekmi sta nastopili še dve Slovenki: Andreja Mali je zgrešila dvakrat, a tekla prepočasi (zaostanek 4:44,1) in končala na 36. mestu, Andreja Brankovič Likozar pa je imela s sedmimi zgrešenimi tarčami več kot osem minut zaostanka (73. mesto).

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Strelski del nastopa je bil v današnjih razmerah kar dober, tekaško pa nisem zadovoljna,"
nam je po 35. mestu povedala Malijeva. "Manjkala mi je poskočnost s prejšnjih tekem. Naslednja tekma je sprint, kar meni vsekakor bolj ustreza. Zato pričakujem tudi boljši tek. V sprintu si želim zadeti vseh deset tarč, s solidnim tekom, takšnim kot je bil v Hochfilznu, pa bi se lahko uvrstila v prvo deseterico. Na Pokljuki, kjer se ne znajdem najboljše, bi bila sicer zadovoljna tudi z uvrstitvijo med dvajset najboljših."

Tekaška plat je bila danes odlična. Počutila sem se zelo dobro in škoda, ker nisem izkoristila te priložnosti.
Teja Gregorin

Miniintervju: Teja Gregorin
Kako bi ocenili svoj nastop?
S celotnim nastopom nisem zadovoljna. Za sam vrh je namreč treba zadeti vseh 20 strelov, ali pa le enega manj. Tekaška plat je bila danes odlična. Počutila sem se zelo dobro in škoda, ker nisem izkoristila te priložnosti. Ne tečeš vedno tako hitro, kot sem tega v tem trenutku sposobna jaz.

Kaj je šlo narobe na strelišču?
Še sama ne vem dobro. Verjetno sem bila premalo zbrana. Kakšnih večjih napak ni bilo, enostavno se nisem dovolj zbrala. Z enim zgrešenim strelom manj bi bila precej višje. Vedno je kakšen preveč, tega nima več smisla obžalovati. Gremo naprej! V soboto je nova tekma in z njo nova priložnot. Upam, da jo bom bolje izkoristila.

Kaj si želite za konec tedna?
Še enkrat bom napadla. Verjamem, da lahko stopim na zmagovalni oder. Treba bo le nekoliko bolje streljati.

Tekmovanje na Rudnem polju se nadaljuje v soboto (petek je le dan za trening), ko bo ob 11.15 sprint za moške in ob 14. uri za ženske (vabilo velja vsem navijačem), v nedeljo pa sledi še tekma mešanih štafet (ob 12.15).

Izjavi po tekmi:

Tora Berger:
"Zelo sem zadovoljna. Še zlasti s strelskim nastopom. Bila sem počasnejša od Kaise, a sem zato še toliko bolj vesela zmage. Danes smo dekleta rešila norveško čast v biatlonu."

Kaisa Mäkäräinen:
"Še enkrat se mi je uspelo uvrstiti na stopničke. Ta hip se dobro počutim, saj dosegam vrhunske rezultate. Na progi sem sicer imela občutek, da sem počasna, a so mi povedali, da temu ni tako. Pri streljanju sem se zelo potrudila, saj sem dopoldne videla, da so imeli fantje veliko težav s streljanjem. Drugo mesto je odličen rezultat, a mi je nekoliko žal, da sem pri zadnjem vzponu izgubila nekaj sekund. Te so mi odnesle zmago."

Pokljuka, izidi preizkušnje na 15km:

 1. Tora Berger (Nor) 42:47,0 (0 zgrešenih strelov)
 2. Kaisa Mäkäräinen (Fin) + 1,8 (1)
 3. Marie Laure Brunet (Fra) 35,3 (0)
 4. Valj Semerenko (Ukr) 40,1 (0)
 5. Olga Zajceva (Rus) 54,1 (1)
 6. Marina Lebedeva (Kaz) 2:03,1 (0)
 7. Anna Carin Zidek (Šve) 2:18,3 (2)
 8. Magdalena Neuner (Nem) 2:27,6 (4)
 9. Teja Gregorin (Slo) 2:28,1 (3)
10. Svetlana Slepcova (Rus) 2:30,0 (2)
...
36. Andreja Mali (Slo) 4:41,1 (2)
73. Tadeja Brankovič-Likozar (Slo) 8:41,7 (7)

Skupno (po 6 od 26 tekem):
1. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 306 točk
2. Helena Ekholm (Šve) 253
3. Anna Carin Zidek (Šve) 240
4. Marie Laure Brunet (Fra) 223
5. Darja Domračeva (Blr) 213
6. Valj Semerenko (Ukr) 208
7. Teja Gregorin (Slo) 198
8. Andrea Henkel (VBr) 178
9. Olga Zajceva (Rus) 172
10. Ann Kristin Aafedt Flatland (Nor) 157
...
24. Andreja Mali (Slo) 89
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.