Šport
13 ogledov

Teja kljub bolezni blizu deseterice

Nastop Teje je na nedeljski zasledovalni tekmi zaradi bolezni še pod vprašajem. Žurnal24 main
Teja Gregorin je na sprintu v Hochfilznu kljub bolezni zasedla 11. mesto. Zmagala je Anastazija Kuzmina, olimpijska zmagovalka iz Slovaške.

V sprintu na 7,5 km je bila druga Belorusinja Darja Domračeva (+19,8/1), tretja pa Finka Kaisa Mäkäräinen (+23,8/1). Najboljša Slovenka je bila Teja Gregorin na 11. mestu (+56,2/1). Na 21. mestu je bila Andreja Mali (+1:31,6/1), 53. pa Tadeja Brankovič Likozar (2:50,5/3).

Gregorinova, njen nastop je bil zaradi zastrupitve v četrtek še vprašljiv, je ponovno dokazala, da sodi v krog najboljših biatlonk sveta. Z 22,2 sekunde zaostanka je bila 11. že po prvem strelskem postanku, ko ni zgrešila strela. Eno mesto je z enim zgrešenim strelom izgubila po drugem streljanju, nato pa je znova prišla na prag deseterice. Malijeva je bila ves čas okrog deset mest nižje, Brankovič Likozarjevi pa je dobro kazalo po polovici tekme, ko je bila brez zgrešenega na 33. mestu le dobrih pet sekund za Malijevo. Nato pa je bila na drugem streljanju trikrat nenatančna, kar jo je potisnilo 20 mest nižje.

"Glede ne težke pogoje, saj je močno snežilo, se je tekma zame odvila zelo dobro. Imam še vedno nekaj težav z želodcem. Upam, da bom zdrava do Pokljuke, ker si na domači tekmi želim dobre nastope. V pripravljalnem obdobju smo se zelo dobro pripravljali in zato sem fizično bolj vzdržljiva kot v preteklosti. Upam, da bodo rezultati, ko bom zdrava, še boljši," je povedala Gregorinova.

"Tekma se je za našo trojico zelo dobro začela. V ležečem položaju so bile tekmovalke brezhibne. Žal je imela Gregorinova po prihodu iz Östersunda zdravstvene težave, težave s trebuhom zaradi okužene vode. Naredila je to, kar je bilo danes glede na vse mogoče. Malijeva je bila zelo dobro na poti, žal pa je bil en zgrešen strel povsem na robu tarče. Škoda, a vseeno so točke, kar je zanjo odličen izid. Tadeja Brankovič Likozar je prav tako odlično začela, stoje pa ni bila več dovolj natančna," je nastop slovenske trojice strnil trener Tomaš Kos.

V svetovnem pokalu vodi Mäkäräinenova (198 točk), Gregorinova je šesta (134), Malijeva pa 22. (65).

Hochfilzen, sprint na 10 km (Ž):

1. Anastazija Kuzmina (SVK) 25:30,6 (0)
2. Darja Domračeva (UKR) + 0:19,8 (1)
3. Kaisa Mäkäräinen (FIN) + 23,8 (1)
4. Ann Kristin Aafedt Flatland (NOR) + 25,9 (1)
5 .Helena Ekholm (ŠVE) +28,0 (0)

11. Teja Gregorin (SLO) + 56,2 (1)
21. Andreja Mali (SLO) + 1:31,6 (1)
53. Tadeja Brankovič Likozar (SLO) + 2:50,5 (3)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.