Šport
3 ogledov

Teja stavi na težke razmere

Teja Gregorin je pred prvo tekmo dobro razpoložena in je ena redkih, ki je ne sk Žurnal24 main
V soboto bo šlo na nož tudi v biatlonu. Kot prve se bodo za olimpijske kolajne v Kanadi pomerile biatlonke. Čaka jih sprinterska preizkušnja. Teja Gregorin je skriti adut Slovenije za kolajno.

Na startu najkrajše preizkušnje bodo tudi štiri Slovenke: Tadeja Brankovič Likozar, Andreja Mali, Dijana Ravnikar in Teja Gregorin. Prav zadnja je naš največji adut in tudi skrito orožje za uvrstitev na stopničke. Za razliko od alpincev in nordijcev si v biatlonskem taboru želijo slabših vremenskih razmer, saj menijo, da imajo na težji progi boljše možnosti za dobre uvrstitve. "Dober rezultat v sprintu bi pomenil zelo veliko. Predvsem v psihičnem smislu. Ampak sama se s tem ne obremenjujem. Poskusila bom tekmo oddelati tako, da bom sama zadovoljna, potem pa bomo videli, kam me bo to pripeljalo," dan pred tekmo razmišlja 29-letna Gregorinova, ki je s progo zadovoljna: "Zaradi vremenskih razmer je bistveno težja, kot je bila videti v osnovi. Treba bo imeti malce sreče, ker verjetno razmere ne bodo za vse enake. Ampak upam, da se nam izide po naših željah." Vzdušje v ekipi je dobro. Dekleta komaj čakajo, da se začne zares. "Praktično vso sezono in že prej smo trenirali za te olimpijske igre. Komaj čakamo, da vidimo, kaj smo naredili, in upam, da smo veliko," še pove Gregorinova.

Mislim, da smo pripravljeni najbolje v sezoni. Uspelo nam je natempirati formo in kaže, da lahko posežemo po dobrih rezultatih.
Tomaš Kos

Kos: Najboljša forma sezone
Dekleta so ves čas marljivo trenirala pod vodstvom Tomaša Kosa, ki optimistično pričakuje prve nastope: "O pričakovanjih je težko govoriti. Mislim, da smo pripravljeni najbolje v sezoni. Uspeli smo natempirati formo in kaže, da lahko posežemo po dobrih rezultatih. Kakšni bodo ti na koncu, je težko napovedati. V biatlonu nikdar ne veš, koliko strelov boš zgrešil. Imamo tekmovalke, ki so sposobne priti do vrhunskega rezultata. Vsi si želijo kolajno, ampak kolajne so le tri. Konkurenca je ostra in izvrstno pripravljena." Priznani češki strokovnjak trdi, da bo odločalo veliko dejavnikov. Zaradi novozapadlega snega bo težko odlično pripraviti smuči. "Mi imamo izvrsten servis, v tej sezoni deluje odlično. Če se vse poklopi, lahko pridemo zelo visoko. Kako visoko, bo pokazala tekma. Tudi če nam v soboto ne bo uspelo, ne bomo obupali, ampak se bomo na vso moč potrudili na naslednjih preizkušnjah," je zatrdil Kos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.