Šport
48 ogledov

Tek trojk: tekači zasedli Ljubljano

Tek trojk Saša Despot
Ob tradicionalni že 56. prireditvi Pot ob žici so v Ljubljani organizirali tudi tako imenovani tek trojk. V treh dnevih je bilo na različnih prireditvah po podatkih organizatorjev okrog 30.000 udeležencev.

Že tradicionalno 56. prireditev Pot ob žici v Ljubljani je med tekaškimi trojkami na 29-kilometrski razdalji dobila ekipa gorskih tekačev Papež z Andrejem Medvedom, Sebastjanom Zarnikom in Boštjanom Hrovatom (1:51:35), na krajši razdalji (12,5 km) pa je slavila ekipa Kibuba, za katero so tekli Peter Kastelic, Peter Oblak in Rok Puhar (45:36).

V ženski konkurenci so na 29 km skupno slavile tekačice ekipe Norice Katja Rakušček, Valerija Mrak in Danica Kovačič (2:24:59), na 12,5 km pa predstavnice Vstale Primorske Sergeja Lipušček, Kristina Bele in Jana Kotar Ilijaš (56:24).

Prireditev poteka v spomin na osvoboditev Ljubljane, ki jo je med 2. svetovno vojno obdajala žična ograja italijanskih in nemških okupatorjev. V treh dnevih je bilo na različnih prireditvah po podatkih organizatorjev okrog 30.000 udeležencev.

Na daljši razdalji je bila med člani skupno druga trojka O.k. Consulting (Sadet Čaušević, Tadej Grilc, Adrijano Vrbetič, 1:54:16), tretji pa Outwet Tim (Janez Mulej, Peter Tonkli in Luka Ljubič, 1:59:02). Na krajši je bila druga ekipa 3šport - Cep Team (Peter Harnold, Aljoša Smolnikar in Benjamin Skok, 46:16), tretje pa ŠD Nanos (Uroš Vodopivec, David Curk in Marko Tratnik, 46:53).

Med tekačicami so bile na 29 km skupno druge predstavnice 3kaval-group (Katja Juhart, Nataša Prašnikar, Karmen Erčulj, 2:31:59), tretje pa Fit Tinergice (Tina Dragan, Bojana Korbar in Saša Hreščak, 2:48:12). Na 12,5 km so bile druge članice ekipe Mum (Mihaela Tušar, Urša Trobec in Nataša Aljančič, 58:32), tretje pa Mamutke (Barbara Galjot, Nataša Planko in Vanja Supič, 59:59).

Start in cilj članskih ter veteranskih trojk je bil letos na Kongresnem trgu in ne več na Mestnem trgu kot doslej. Zaradi prireditve, ki jo je ob podpori ljubljanske mestne občine organiziral Timing Ljubljana, društvo za izvedbo športnih programov, so bile danes zaprte nekatere ceste v središču slovenske prestolnice.

Že v četrtek so na pohod krenili otroci iz vrtcev, v petek pa učenci osnovnih šol in dijaki. Številni rekreativci so se danes podali na pohod, ki je bil v celoti dolg 35 kilometrov, živi verigi pa so se lahko priključili na kateri od sedmih kontrolnih točk in tako skrajšali prehojeno ali pretečeno pot.

V okviru prireditve bo v ponedeljek potekal še 19. študentski tek na Ljubljanski grad. Start bo, kot vedno doslej, na Prešernovem trgu, tek pa se bo pričel ob 19. uri. Ambasador letošnje prireditve je Mito Trefalt, ki je bil pred več kot tremi desetletji idejni oče velike vseslovenske športno-rekreativne akcije Brazde vzdržljivosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.