Šport
2 ogledov

Tekle bodo kot na razprodajah

V soboto bomo Petro gledali v rumeni majici. Konfiguracija sprinterske tekme ji
1/2
Žurnal24 main
Rogla je preplavljena s svetovno elito v smučarskem teku. Med njimi je tudi Petra Majdič, s katero smo se pogovarjali pred prvo tekmo.

Svetovni pokal se v Slovenijo vrača po 17 letih. Leta 1993 je bila namreč tekma na Voglu, zdajšnje prizorišče pa bo Rogla. Ta je prve gledalce (na uradnem treningu) pričakala v idilični zimski podobi. Še pred 14 dnevi so organizatorji žalostno zmajevali z glavo in se bali, da bodo morali tekmo odpovedati. Temperature so bile namreč visoke, snežnih padavin ni bilo pričakovati.

Brezplačni prevoz
Za gledalce so organizirani brezplačni avtobusni prevozi iz Zreč. Organizatorji svetujejo toplo obleko, saj naj bi se temperature gibale okrog -15 stopinj Celzija.

Vrteli se bodo v krogih
Ohladitev v zadnjih dneh in snežne padavine so jih zato toliko bolj razveselile – zdaj imajo 30 centimetrov naravnega snega. Progo so pripravili tako dobro, kot se je le dalo. Tekmovalce skrbi le nedeljska tekma, ko bodo ženske tekle na razdalji 15 kilometrov, moški pa na 30. Ker televizijske kamere ne bi mogle pokrivati sprva načrtovanega kroga, bodo tekmovalci tekli v krogih, dolgih 2,5 kilometra. To pomeni, da bodo moški pretekli 12 krogov.

V rumeni majici pred gledalce
Organizatorji sicer pričakujejo do dva tisoč obiskovalcev vsak dan. Tekmovalni spored bo spremljal tudi pester zabavni program, kar sicer za svetovni pokal ni ravno v navadi. Pred prvo tekmo, na kateri bo Petra Majdič nosila rumeno majico vodilne v skupnem seštevku sprinta, sta nam načrte razkrila naša kraljica smučarskega teka in njen trener Ivan Hudač. Več v videoprispevku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.