Šport
25 ogledov

Tekma kar v letalskem hangarju

Melzer je pozdravil odločitev avstrijske teniške reprezentance. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Avstrijska teniška reprezentanca je dolgo časa iskala dvorano, v kateri bi v prvem krogu Davisovega pokala gostila Francoze.
Dvoboj bo na sporedu od 6. do 8. marca 2011.

Ker so bile vse zasedene, se je odločila za nenavadno prizorišče, dvoboj bo kar v letalskem hangarju, 20 kilometrov vzhodno od Dunaja. V njem bodo postavili peščeno igrišče, ob katerem bo prostora za 6000 gledalcev.

"Verjamem, da bo v njem zanimivo igrati. Lahko bo prišlo veliko navijačev, ki bodo imeli kaj videti. Pričakujem pravi šov," je z odločitvijo avstrijske zveze zadovoljen 11. igralec sveta Jürgen Melzer.

Prav njegovemu menedžerju Ronnieju Leigebu se je porodila ideja, ki jo je zveza zadovoljno sprejela. "To je bila res izvirna ideja. Veseli pa smo, da bomo s tem tudi izpolnili željo igralcev, ki so želeli igrati na Dunaju ali vsaj v njegovi bližini," je dejal podpredsednik zveze Helmut Dorn.

Ker pa bo prizorišče v bližini letališča (hangar so uporabljali za vzdrževanje boeinga 747), lahko igralci naletijo na težavo, imenovano hrup: "Prepričan sem, da bodo gledalci tako glasni, da nas hrup letal ne bo motil," težave ne vidi Melzer in poudarja, da je pesek najprimernejša podlaga za zmago proti močni francoski vrsti: "Imajo sicer nekaj dobrih igralcev na pesku, toda še več tistih, ki so odlični na trših podlagah."

Avstrija se že od leta 1995 ni uvrstila v drugi krog tekmovanja, medtem ko je Francija letos igrala v finalu, v katerem jo je s 3:2 v Beogradu premagala Srbija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.