Šport
25 ogledov

Tekma obupanih načetemu Favru

1/21
Žurnal24 main
Ciljali so na domači Super Bowl, po četrtem porazu je ta zanje misija nemogoče. Cowboys. S 24:21 so bili boljši Vikings, ki so spet med živimi. Patriots so dobili tekmo, na kateri je dišalo po remiju.
Touchdowne, udarce, veselje in bolečine s tekme Ravensov in Patriotsov poglejte v dodani galeriji. Za ogled vrstnega reda po posameznih divizijah pa kliknite tukaj.

V noči na ponedeljek so v super izenačeni diviziji AFC Jug Indinapolis Colts (4-2) dosegli zelo pomembno zmago proti trdoživim Washington Redskinsom (3-3). Za zmago 27:24 je Peyton Manning podal za 307 jardov in dva touchdowna, Joseph Addai je pritekel 128 jardov in touchdown. Če so Colts na prvih petih tekmah razočarali, so tokrat le odigrali, kot se zanje spodobi.

V šestem tednu nove sezone lige NFL je prvo tekmo letos odigral Ben Roethlisberger. Vrnil se je po suspenzu (obtožbe o spolnem nadlegovanju), in to na kakšen način – trije podani touchdowni za zmago Pittsburgh Steelersov (4-1) nad Cleveland Browns (1-5) z 28:10. "Mislim, da je igral dobro, in nisem presenečen. Nekaj podaj je sicer zgrešil, a saj ni nihče popoln. Ja, igral je dobro," je Big Bena pohvalil trener Mike Tomlin. Jeklarji so zdaj vodilna ekipa divizije AFC Sever (morda tudi najbolj vroč kandidat za Super Bowl), potem ko so Baltimore Ravens (4-2) izgubili z New England Patriots (4-1). Ta tekma se je končala šele ob koncu podaljška. Bilo je 23:20, potem ko je že vse dišalo po v ameriškem nogometu redko videnem remiju.

New York Jets (5-1) so težje od pričakovanj odpravili Denver Broncos (2-4). Zvezda tekme pa je bil en in edini Tim Tebow. Ljubljeni in osovraženi novinec, največja zvezda zadnjih štirih let v študentski ligi NCAA, rekorder univerze Florida in po mnenju mnogih igralec, ki ne bo nikdar uspel v NFL, je dosegel svoj prvi touchdown v eliti. Zdaj bodo šli dresi z njegovo številko še bolje v prodajo. Tebow sicer ostaja le rezervni podajalec in na posamezni tekmi pride na zelenico za akcijo ali dve.

Brett Favre je stisnil zobe, igral v bolečinah (muči ga vnetje komolca), ni imel prestreženih podaj in na svoji 290. zaporedni tekmi Minnesoti Vikingsom (2-3) pomagal do nujno potrebne zmage nad še eno obupano ekipo Dallas Cowboys (1-4). Zmagali so s 24:21, a bolj kot zvezdniki (Favre, tekač Adrian Peterson in lovilec Randy Moss) je bil za zmago zaslužen mladi Percy Harvin. Na začetku drugega polčasa je kickoff vrnil za touchdown za 95 jardov. Vikingi so tako spet v bitki za končnico. A ne toliko zaradi svoje dobre igre kot zaradi divizijskih tekmecev. Chicago Bears (4-2) so padli na realna tla in izgubili z 20:23 s Seattle Seahawks (3-2). Bolnišnica po imenu Green Bay Packers (3-3) pa je za drugi zaporedni poraz z 20:23 klonila proti Miami Dolphinsom (3-2).

Poleg Favra se je prestreženim podajam končno izognil tudi Eli Manning in tako New York Giantsom (4-2) pomagal do zmage nad Detroit Lions (1-5). Za slednje je to 24. zaporedni poraz na gostujočih tekmah. Za razliko od Lionsov gre rezultatska krivulja končno navzgor St. Louis Ramsom (3-3). Za presenečenje tedna so z 20:17 premagali San Diego Chargers (2-4). Pri slednjih bo očitno potrebna menjava v trenerskem štabu. Na tekmi dveh pomilovanja vrednih podajalcev so San Francisco 49ers (1-5) za prvo zmago v sezoni s 17:9 premagali Oakland Raiders (2-4).

Branilci naslova prvakov Super Bowla New Orleans Saints (4-2) so zaigrali bolje in brez težav z 31:6 premagali eno od presenečenj začetka sezone Tampo Bay Buccaners (3-2). Podajalec Drew Brees je dokazal, da je še vedno v formi (263 jardov in trije touchdowni), odsotnost poškodovanega tekača Reggieja Busha pa je s 158 jardi izkoristil novinec Chris Ivory. Poraženi so bili tudi nogometaši največjega presenečenja začetka sezone, Kansas City Chiefs (4-2). Houston Texans (4-2) so jim drugi poraz v nizu prizadejali s 35:31, potem ko so v zadnji četrtini nadoknadili 14 točk zaostanka.

Philadelphia Eagles (4-2) so z 31:17 lažje od pričakovanj premagali v zadnjih tednih vroče Atlanta Falcons (4-2). Blestel je podajalec Kevin Kolb (326 jardov). Pred trenerjem je zdaj dilema: ali naj na naslednji tekmi v prvo postavo vrne Michaela Vicka, ki je na začetku sezone iz nje izrinil Kolba, a nato utrpel poškodbo reber. Kot da letos pretresov možganov še ni bilo dovolj, je na tej tekmi resnega utrpel lovilec Eaglesov, DeSean Jackson.

Šesti teden bosta na ponedeljkovi večerni tekmi sklenili ekipi Tennessee Titansov in Jacksonville Jaguarsov (tudi to boste lahko v živo gledali na ŠportTV). Naslednji teden pa bodo tekmo vikenda znova odigrali Minnesota Vikings, saj se Favre vrača na stadion Green Bay Packersov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.