Šport
35 ogledov

Tekma za 2 točki in 23 milijonov

Aleks Ovečkin
1/12
Žurnal24 main
Zimska klasika, tekma lige NHL pod milim nebom, je le ena od 1.460 tekem rednega dela, a jo Američani jemljejo skoraj tako kot Super Bowl. Še posebej letos, ko si bosta nasproti stala Crosby in Ovečkin.
Zaradi dežja in visokih temperatur zimska klasika ne bo ob 19.00 po srednjeevropskem času, temveč šele ob dveh zjutraj (v noči na nedeljo).

"Te tekme se lotevamo na poseben način. Čeprav je le tekma rednega dela, jo skušamo organizirati kot Super Bowl ali 500 milij Daytone," pove John Collins z vrha lige NHL. "To delamo zato, ker se nam zdi ta tekma kotpraznovanje rojstnega dne hokeja." Ta se je rodil pod milim nebom in zato je lepo, da se vsaj ena tekma profesionalne lige igra na prostem. Letos na stadionu moštva lige NFL, Pittsburgh Steelersov. Heinz Field, ki so sprejel več kot 67.000 navijačev, je že pripravljen in bo gostil domače Pittsburgh Penguins in goste iz ameriške prestolnice, Washington Capitals. Ja, letošnja zimska klasika bo še toliko bolj posebna, saj gre za ekipi z največjima dvema zvezdnikoma lige, ki za nameček še nista največja prijatelja – to sta Sidney Crosby (Penguins) in Aleks Ovečkin (Capitals).

Sidney Crosby | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Čaprav ta tekma za celotno sezona nima posebnega smisla, eni ekipi bo le dala dve točki, pa je vseeno postala hokejski Super Bowl," pravi avtor več knjig o hokeju, Roy McGregor. Imela pa bo smisel za lokalno ekonomijo: ocenjujejo, da bodo z njo zaslužili okoli 23 milijonov ameriških dolarjev.

Kanadčan Crosby je letos zabil že 26 golov in za 24 podal. Je prvi igralec sezone. V dosedanji karieri je Washingtonu dal že 13 golov (na 20 tekmah rednega dela). Medtem ima Rus Ovečkin proti Pittsburghu že 17 zadetkov (na 31 tekmah). Penguins, vodilna ekipa vzhodne konference, ima na 39 tekmah letošnje sezone 25 zmag oziroma tri več od Capitalsov, ki za njimi zaostajajo za štiri točke. Moštvi sta v zadnjih letih postala velika rivala in to prinaša zelo zanimive tekme. "Na tekmah rivalov si želiš iz sebe iztisniti največ in to mi je na prejšnjih tekmah uspelo," je začetkom poudarja Crosby.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.