Šport
29 ogledov

Legende za Puca: Atlanta 96' proti Sydneyju 2000

Iztok Puc žalna knjiga Anže Petkovšek
Na Olimpijskem komiteju Slovenije so v izjavi za javnost napovedali dobrodelni rokometni tekmi, ki bosta namenjeni zbiranju pomoči za družino preminulega Iztoka Puca. Petega novembra se bosta v Celju pomerili slovenska in hrvaška olimpijska rokometna reprezentanca, za kateri je Puc nastopal leta 2000 in 1996. Celje Pivovarna Laško se bo na večerni tekmi pomerilo z aktualno reprezentanco Slovenije. Sporočilo za javnost objavljamo v celoti.

SPOROČILO ZA JAVNOST

Za družino Iztoka Puca

Iztok Puc, eden najboljših rokometašev na svetu, je odšel. Ob mnogih dobljenih bitkah na rokometnih igriščih po vsem svetu in na največjih tekmovanjih v njegovi bogati športni karieri je izgubil življenjski boj. Prezgodaj preminulega Iztoka Puca bodo pokopali v četrtek, 3. novembra 2011, ob 13. uri na zagrebškem pokopališču Mirogoj, na Aleji velikanov. Komemoracija bo isti dan ob 9.30.

Iztok Puc je bil član reprezentančnih selekcij različnih držav. Povsod, kjer je igral, je pustil globok pečat. Kot prijatelj in športnik se je zapisal v neizbrisen spomin tudi v Sloveniji, kjer je začel svojo bogato športno pot. Rolando Pušnik in Dragana Jusupović sta v Sloveniji pričela z memorialno- humanitarno akcijo za pomoč družini Iztoka Puca, saj je bilo zdravljenje zahrbtne bolezni izredno drago.

Omenjena akcija bo svoj vrhunec dosegla v soboto, 5. novembra 2011 v Celju, ko bosta na sporedu dve tekmi: ob 17. uri se bosta pomerili slovenska olimpijska rokometna reprezentanca, udeleženka olimpijskih iger v Sydneyju in hrvaška olimpijska rokometna reprezentanca, udeleženka olimpijskih iger v Atlanti. Iztok je namreč igral v obeh reprezentancah. Ob 19. uri se bo odigrala tekma med aktualno slovensko moško rokometno reprezentanco ter RK Celje Pivovarna Laško. Vljudno vas vabimo, da s svojo prisotnostjo na obeh tekmah sodelujete v memorialno-humanitarni akciji za pomoč družini Iztoka Puca.

Ljubitelji športa denarna sredstva lahko že prispevajo oziroma nakažejo direktno na račun družine Iztoka Puca: 1000020385059, Routing 061000104, Swift code -  SNTRUS3A, SunTrust Bank 4215 Cortez Road West Bradenton, FL 34210-3122, Iztok Puc, 4907 50th ave west, Bradenton, Fl, 34210.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.