Šport
24 ogledov

Tekmeca ACH-ja skrbijo ... Stožice!

ACH bo ohranil jedro ekipo. Pridružil pa se jim bo Alan Komel. (Foto: Nik Rovan) Nik Rovan
V sredo ACH Volley na prvi tekmi osmine finala gosti Zenit. "Prednost je igrati pred polnimi Stožicami. Individualno gledano so Rusi na vseh področjih boljši," po Andrej Flajs. In res se Rusi bojijo Stožic.

Tekmovanje v odbojkarski Ligi prvakov se je prevesilo v odločilni del. Slovenski prvaki, odbojkarji ACH Volleyja, se bodo v osmini finala pomerili z ruskim Zenitom iz Kazana. Prva tekma bo v sredo v ljubljanskih Stožicah, povratna čez teden dni v Rusiji. Ovira za napredovanje je visoka, a v blejskem taboru upajo, da ne tudi previsoka. Blejci so potihem upali, da bodo sami priredili finalni turnir najboljših štirih ekip, a je krovna odbojkarska zveza CEV za gostitelja izbrala italijanski Trentino. Pri žrebu pa ACH ni imel posebne sreče, saj je dobil enega najtežjih možnih tekmecev, ruski Kazan.

Rusi so v dvoboju z Blejci favoriti. Ekipi sta se, resda v precej drugačnih postavah, srečali že pred dvema letoma. Takrat so bili Rusi prepričljivo boljši, v Ljubljani (takrat še v Tivoliju) so zmagali s 3:2, doma s 3:0. "Prišli smo na težko tekmo. Vemo, da je Bled dobra ekipa. V današnjem svetu je lahko dobiti vse podatke o tekmecih. Imamo vse potrebne informacije o nasprotnikih," je na novinarski konferenci pred dvobojem dejal strateg ruske ekipe Vladimir Alekno. Poudaril je, da bo za njegove varovance minus predvsem dvorana, saj niso navajeni igrati v tako veliki in polni, pri plusih pa je sprva zadržan: "To je skrivnost ... No, poskušali smo obdržati raven ekipe, kakršna je bila pred dvema letoma. Imamo novega mladega igralca Maksima Mihajlova, okrepili smo se z Američanom. Upam, da smo obdržali kakovostno raven."

Prednost je igrati pred polnimi Stožicami. Individualno gledano so Rusi na vseh področjih boljši, kar pa ne pomeni, da smo že vnaprej obsojeni na poraz.
Andrej Flajs

Domači trener Igor Kolaković je vlogo favorita prepustil tekmecem: "Danes v vrhunski odbojki res ni skrivnosti. Toda tekmeca lahko posnameš, ne moreš pa vselej razbrati taktike. Tudi jaz pričakujem težko tekmo, še težjo kot ruski kolega. To sta ekipi z različnima pristopoma. Kazan je močnejši v bloku in pri servisu, mi smo bolj tehnično naravnani. Fizično nismo tako močni, upam pa, da bomo svojim navijačem ponudili boljšo predstavo kot v zadnjem krogu proti poljskemu Jastrzebskemu." Prav poraz s Poljaki v zadnjem kolu rednega dela Lige prvakov je – zaradi po Kolakovićevem mnenju čudnega računanja lestvice evropske zveze – Blejcem odnesel prvo mesto in jim dodelil težjega tekmeca.

Andrej Flajs, kapetan domačega moštva, računa na pomoč navijačev in upa, da Bled ne bo doživel še enega poraza; nazadnje so odbojkarji ACH-ja konec tedna v Innsbrucku doživeli tudi prvi poraz v srednjeevropski ligi. "Potrudili se bomo, da bomo gledalcem pokazali več kot na zadnji tekmi Lige prvakov. Tekmec je seveda najvišje ravni, večkratni ruski prvak, osvojil je tudi že Ligo prvakov. Za nas bo najbolj pomembno, da bomo igrali potrpežljivo in skoncentrirano na sprejemu in servisu." O prednostih in slabostih obeh ekip pa je menil: "Prednost je igrati pred polnimi Stožicami. Individualno gledano so Rusi na vseh področjih boljši, kar pa ne pomeni, da smo že vnaprej obsojeni na poraz. Dali bomo vse od sebe, da bomo do končnice enakovredni. Se je pa letos že pokazalo, da lahko tekmece premagamo, če smo zbrani v končnici."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.