Šport
20 ogledov

Tekmi v senci dvoboja ZDA – SLO

Srbi so na prvi tekmi izgubili proti Gani. (Foto: EPA) Žurnal24 main
V senci težko pričakovanega dvoboja med ZDA in Slovenijo se bosta v petek, osmi dan svetovnega prvenstva, zvrstili še tekmi med Srbijo in Nemčijo ter Anglijo in Alžirijo.

Nemška nogometna reprezentanca se bo v petek ob 13.30 v Port Elizabethu pomerila s Srbijo. Kljub visoki zmagi v uvodnem krogu skupine D pa Nemce skrbi tekma proti Srbom, saj morajo ti po uvodnem porazu proti Gani zagotovo zmagati, če si ne želijo zapreti vrat osmine finala.–

Nemci so v prvem krogu proti Avstraliji uprizorili pravo “kanonado” in nogometaše od “tam spodaj” ugnali s kar 4:0. Največ zadetkov na posamezni tekmi prvenstva do zdaj pa Nemcev pred petkovo tekmo ne navdaja s prevelikim optimizmom.

“Jutrišnja (petek, op. p.) tekma je zadnja možnost za Srbe, da ostanejo v tekmovanju, zato bomo morali biti zelo previdni in osredotočeni na igro. Avstralija ni bila pravo merilo za našo reprezentanco, Srbija pa ima nekaj odličnih igralcev, ki igrajo v najboljših evropskih klubih. Našo igro proti Avstraliji moramo še izboljšati,” je pred petkovim dvobojem dejal pomočnik nemškega selektorja Hansi Flick.

Selektor Srbije Radomir Antić je sicer po porazu proti Gani (0:1) dejal, da je ekipa izgubila nekaj samozavesti, a se je do tekme z Nemčijo sposobna “pobrati”. “Srečali se bomo z ekipo, ki je doslej na tem prvenstvu po mojem mnenju pokazala najboljšo igro. Bil sem navdušen. Vemo, da moramo strniti vrste in se zbrati, to je tisto, kar odlikuje prave šampione,” pa je povedal Antić.

Za Angleže šteje le zmaga

Potem ko se je uvodni krog predtekmovalne skupine C na mundialu z zmago Slovenije nad Alžirijo razpletel povsem po slovenskem okusu, saj sta reprezentanci ZDA in Anglije remizirali, je jasno, da v petek za varovance Fabia Capella pred dvobojem z Alžirci v Cape Townu šteje le zmaga. A kljub remiju in bledi predstavi proti ZDA angleški zvezdnik Wayne Rooney verjame, da tekme niso odigrali slabo. “Na igrišču smo bili boljši nasprotnik, a smo jim žal podarili točko. Žal nismo zmagali, a ne morete nas obtožiti, da smo igrali s strahom,” je dejal angleški napadalec.

Dejstvo, da se bo poskušal Rooney na vse kriplje oddolžiti, lahko še dodatno skrbi alžirskega vratarja Chaouchija, ki si je na torkovem treningu za nameček poškodoval levo koleno. Za zdaj še ni povsem jasno, ali bo lahko zaigral ali ne, je dejal selektor Rabah Saadane. Če v vratih ne bo Chaouchija, ga bo zamenjal Rais M Bolhi, ki igra za bolgarsko Slavio iz Sofije. Na drugi strani ima Capello na voljo vse tri vratarje, a nihče od trojice ne vzbuja zaupanja med angleškimi navijači.

A kljub začetnim težavam Anglija še naprej ostaja prvi favorit za napredovanje iz skupine C in se bo v zadnji tekmi pomerila prav s Slovenijo.

Spored 18. junij:

ob 13.30:

Srbija – Nemčija

ob 16.00

Slovenija – ZDA

ob 20.30:

Anglija – Alžirija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.