Šport
1 ogledov

Tekmo na SP odpihnil veter

nemcijabiatlon_main_afp Žurnal24 main
Zaradi močnega vetra sta posebna komisija in vodstvo tekmovanja prestavila žensko biatlonsko tekmo svetovnega prvenstva na 15 kilometrov v švedskem Östersundu.

15-kilometrska ženska posamična preizkušnja, ki je bila na svetovnem prvenstvu v biatlonu načrtovana za danes ob 17.15, je zaradi izjemno močnega vetra, ki je dodobra prepihal Östersund, odpovedana za danes in prestavljena na jutri.

Orkanski veter je že dopoldne zajel biatlonski stadion in porušil tudi nekaj mobilne infrastrukture, ki je bila postavljena v areni. Najmočnejši sunki vetra so pihali vse do 30 m/s in najprej je bil prestavljen moški uradni trening, ki pa so ga zaradi slabih pogojev izkoristile le redke reprezentance. Čeprav se je na svoje delovno mesto že opoldne odpravila slovenska servisna ekipa, je moška reprezentanca vseeno ostala v hotelu, kjer prebiva med prvenstvom. "Po odločitvi tekmovalne žirije bo današnja tekma odpovedana. Ženske se bodo tako pomerile jutri ob 14.05, moška 20-kilometrska posamična preizkušnja pa bo izvedena po načrtu ob 17.20. Upamo, da se bodo vremenske razmere jutri umirile in bomo lahko izvedli obe tekmi," je povedalFranz Berger, športni direktor Mednarodne biatlonske zveze.

V slovenskem taboru so odločitev sprejeli z razumevanjem. "V takšnem vetru bi bila to popolnoma neregularna tekma in takšno odločitev podpiramo, čeprav so bile punce psihično že pripravljene za današnji večerni nastop. Tako bomo imeli še dan več za počitek in pripravo in to nam ustreza. Dijana Ravnikar je imela nekaj težav z zdravjem in po priporočilu reprezentančnega zdravnika bi bil njen današnji nastop vprašljiv, za jutri pa bo morda že spet nared," je sporočil ženski trener Tomaš Kos.

Zaradi spremenjenih vremenskih pogojev in prestavljene tekme bo vnovič izveden tudi žreb startnih številk za jutrišnjo tekmo. Spremenjen tekmovalni program pa je vplival tudi na kronane glave. Švedski kralj Karl Gustav XVI. bi moral biti danes častni gost na prvenstvu, udeležiti pa se je nameraval tudi "kraljevega strelskega treninga", ki so ga posebej zanj priredili organizatorji. Kot kaže, se bo moral v biatlonskem streljanju preizkusiti kdaj drugič, tekme pa si bo bržkone ogledal jutri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.