Šport
15 ogledov

Tekmovanje odplaknil dež

(Foto: Sloski.si) Žurnal24 main
Danes bi moralo na Pokljuki potekati državno prvenstvo v šprintu, a je bilo tekmovanje odpovedano. Razlog? Pomanjkanje snega. S podobnimi težavami se spopadajo tudi drugi zimski centri.

Le teden dni po svetovnem pokalu v biatlonu Pokljuka kaže precej bolj žalostno podobo. Danes bi tam moralo potekati državno prvenstvo v šprintu in tekmovanje za pokal Geoplin v klasični tehniki, vendar pa je bila organizacija zaradi pomanjkanja snega nemogoča. Na Javorniški planini je še približno pet centimetrov snega.

Sicer pa sneg kopni tudi na drugih prizoriščih. Na Rogli imajo še približno 30 cm naravnega in kompaktnega snega. Tamkajšnje naprave obratujejo. Jutri gre sicer v tamkajšnjih koncih pričakovati nove snežne padavine.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

V Kranjski Gori se je prav tako precej snega spremenilo v vodo. K sreči tam niso v teh dneh načrtovali nikakršnih tekmovanj, ki bi jih zdaj morali morda celo odpovedati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.