Šport
56 ogledov

Telovadci kljub napadu želeli v Turčijo

rok klavora Profimedias
Slovenski telovadci zaradi terorističnega napada na letališču Atatürk v Istanbulu ne bodo odpotovali v Turčijo, kjer bodo konec tedna na sporedu tekme svetovnega pokala v Mersinu.

Slovenci telovadci bi morali danes poleteti proti Turčiji, kjer naj bi nastopii na tekmah svetovnega pokala, vendar so se po krajšem premisleku odločili, da ostanejo doma.

Slovenska delegacija bi sicer morala pristati na letališču Sabiha Göcken in ne Atatürk, kjer se je v torek zgodil teroristični napad, v katerem je umrlo več kot 30 ljudi, približno 150 je poškodovanih.

"Prireditelji niso nič odpovedali. Včeraj se je izvedelo, kaj se je zgodilo. Začeli smo poizvedovati. Informacije so bile skope. Klicali smo na ministrstvo. Tekma za nas ni bila nujna. Fantje so najprej rekli, da bi šli. Ampak smo se odločili, da nima smisla riniti. Tudi Madžari in Hrvati so odpovedali. Tudi predsednik Ivan Levak je takoj rekel, da ne gremo.'' je za STA pojasnil selektor moške reprezentance Sebastijan Piletić.

Na neljube dogodbe v Turčiji je z objavo na družabnem omrežju Facebook opozoril tudi slovenski telovadec Rok Klavora. ''Zato ostajamo doma in izpuščamo svetovni pokal v Turčiji,'' je objavi prispevka britanskega BBC-ja pripisal 27-letni Slovenec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.