Šport
15 ogledov

Tema hitrejša od Djokovića

1/27
Žurnal24 main
Tema je pri izidu 1:1 v nizih prekinila obračun 3. kola na OP Francije med Novakom Djokovićem in Juanom Martinom Del Potrom. Katarina Srebotnik je tudi v mešanih dvojicah začela z zmago.

Novak Djoković je zaradi dolgega dvoboja med Stanislasom Wawrinko in Tsongajem moral čakati na obračun z Argentincem Juanom Martinom Del Potrom, vendar je že po prvem nizu (6:3) nakazal, da ga zanima le zmaga. V drugem nizu se je nato Argentinec prebudil in povedel s 4:1 ter niz dobil s 6:3, vendar so nato organizatorji dvoboj prekinili, ker igrišče nima ustrezne razsvetljave.

Potem ko je v četrtek na odprtem teniškem prvenstvu Francije presenetljivo izpadla Belgijka Kim Clijsters, druga igralka sveta, je svoje nastope na Roland Garrosu končala tudi najboljša tenisačica, Danka Caroline Wozniacki. Ta je v 3. kolu morala premoč priznati Slovakinji Danieli Hantuchovi, ki je slavila s 6:1 in 6:3. Wozniackijeva tako še vedno ostaja brez osvojenega grand slama. Hantuchova, ki je na ženski teniški lestvici na 29. mestu, v Franciji pa nastopa kot 28. nosilka, je dansko tekmico ugnala brez večjih težav. Hantuchova se bo v četrtem krogu pomerila z Rusinjo Svetlano Kuznjecovo. V četrtek je pravo senzacijo pripravila Nizozemka Arantxa Rus, 114. igralka sveta, ki je z 2:1 v nizih (3:6, 7:5, 6:1) ugnala Clijstersovo. Da sta pred četrtim kolom obe najboljši igralki sveta že končali nastope, se je zgodilo prvič po letu 1971. "Daniela je igrala zelo dobro, bolje od mene. Vedela je, kaj želi, sama pa moram nazaj na igrišče in vaditi ter se vrniti močnejša," je po dvoboju in slovesu od Francije dejala Danka.

Kata ne pozna poraza
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je na OP Francije zmagovito začela tudi v mešanih dvojicah, kjer sta s Srbom Nenadom Zimonjićem ugnala estonsko-švedsko navezo Kaia Kanepi/Roberto Lindstedt z rezultatom 6:3 in 6:2. Navezo Srebotnik/Zimonjić v nadaljevanju čaka francosko-belgijski par Virginie Razzano/Dick Norman.

Dulkova v solzah: izločila Stosurjevo!
Vzhajajoča lepotička svetovnega tenisa, Argentinka Gisela Dulko, je v tretjem kolu Roland Garrosa poskrbela za slovo Avstralke Samanthe Stosur, katere močni servisi in "moški" forehandi so tokrat leteli po celem igrišču, le v polje ne. Južnoameričanka je bila na koncu boljša s 6:4, 1:6 in 6:3. Blizu izpada je bila za trenutek tudi branilka naslova Francesca Schiavone, toda petopostavljeno igralko so po nervoznem začetku na koncu rešile težave nasprotnice Peng Šuaj, ki je dvoboj predala. Krivo naj bi bilo slabo počutje in sumljiv kašelj, s katerim se je Kitajka borila vse od torka.

51. nosilka Dulkova je v turobnem petkovem dopoldnevu že začela popuščati v drugem nizu, a se obdržala v igri in dobila veliko igro za vodstvo 4:2 v tretjem nizu, medtem ko je vedno bolj nezadovoljna Stosurjeva nabirala neizsiljene napake (na koncu 35). Simpatična Argentinka je na koncu slavila z brisačo, na kateri je pisalo: "Za Myla in Tea. Vredno je bilo!" Myla in Teo sta novorojena dvojčka njenega brata. V nadaljevanju se bo pomerila z domačinko Marion Bartoli ali Nemko Julio Görges.

Schiavonejevo na drugi strani čaka veliko težji obračun, saj se bo v pravi poslastici pomerila s Srbkinjo Jeleno Jankovič, ki je premagala ameriško "šemo" Bethanie Mattek-Sands z dvakrat po 6:2. Zakaj šemo? Preverite v galeriji!

Federer se je sprehodil mimo Tipsarveića
David Ferrer
je pri moških povozil Ukrajinca Sergeja Stakhovskija s 6:1, 6:1 in 6:3 in še naprej deluje zelo nevaren. Na pariškem pesku še ni izgubil niza. Brez opaznejših težav se je mimo Srba Janka Tipsarevića kot drugi sprehodil tudi tretji nosilec Roger Federer. Glavno orožje tretjega tenisača sveta je bil tokrat odličen servis, za katerega Tipsarević ni našel protiorožja. "Ne vem, če je kakšen igralec, ki je zmožen zadeti toliko prvih servisov. In ne mislim, da je imel srečo, to so bili odlični in natančni servisi. Imam težave, če kdo servira tako blizu črt. Mislim, da več kot pet servisov ni preseglo hitrosti 200 km/h, toda bili so res natančni," je po dvoboju povedal Tipsarević. Federer se bo v nadaljevanju prvenstva pomeril z rojakom Stanislasom Wawrinko, ki je po štiriurnem dvoboju in petih nizih premagal Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja.

OP Francije, 3. kolo:


Ženske


Francesca Schiavone (Ita/5)
: Peng Šuai (Kit/29) 6:3, 1:2 - predaja
Gisela Dulko (Arg) : Samantha Stosur (Avs/8) 6:4, 1:6, 6:3
Jelena Janković (Srb/10) : Bethanie Mattek-Sands (ZDA) 6:2, 6:2
Svetlana Kuznecova (Rus/13) : Rebecca Marino (Kan) 6:0, 6:4
Marion Bartoli (Fra(11) : Julia Goerges (Nem/17) 3:6, 6:2, 6:4
Daniela Hantuchova (Slk/28)
: Caroline Wozniacki (Dan/1) 6:1, 6:3
Anastazija Pavljučenkova (Rus/14) : Nuria Llagostera (Špa) 3:6, 6:3, 6:3
Vera Zvonareva (Rus/3)
: Anastasia Rodionova (Avs) 6:2, 6:3

Moški

Novak Djoković (Srb/2) : Juan Martin Del Potro (Arg/25) 6:3, 3:6 - dvoboj prekinjen zaradi teme
David Ferrer (Špa/7)
: Sergej Stahovski (Ukr/31) 6:1, 6:1, 6:3
Roger Federer (Švi/3)
: Janko Tipsarević (Srb/29) 6:1, 6:4, 6:3
Fabio Fognini (Ita)
: Guillermo Garcia-Lopez (Špa/30) 4:6, 6:3, 6:3, 6:1
Gael Monfils (Fra/9)
: Steve Darcis (Bel) 6:3, 6:4, 7:5
Albert Montanes (Špa)
: Mihail Južni (Rus/12) 6:1, 7:6 (0), 6:1
Stanislas Wawrinka (Švi/14) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/17) 4:6, 6:7 (3), 7:6 (5), 6:2, 6:3
Richard Gasquet (Fra/13)
: Thomaz Belluci (Bra/23) 6:2, 6:3, 3:6, 6:3
Gael Monfils (Fra/9)
: Steve Darcis (Bel) 6:3, 6:4, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.