Šport
25 ogledov

Tenis zamenjala za namizni tenis

Wozniackijeva se v resda okrnjeni konkurenci domačega turnirja v Copenhagnu poču
1/12
Žurnal24 main
Peščeno sezono je v tem tednu prekinila travnata. Nedeljski finale ATP turnirja v Queensu pa je zaradi dežja prestavljen na ponedeljek. Tsonga in Murray sta si tako privoščila partijo namiznega tenisa. V galeriji.

Če se Danka Caroline Wozniacki ni proslavila na peščenih igriščih Roland Garrosa, pa je le teden dni po koncu pariškega turnirja že slavila na trdi podlagi v domačem Copenhagnu. V finalu je premagala Čehinjo Lucie Šafarovo s 6:1 in 6:4. Prikupna Danka je na poti do ubranitve lanskega naslova izgubila en niz, in sicer v polfinalu proti mladi, 21-letni Nemki Moni Barthel, ki trenutno drži 142. mesto na lestvici WTA.

Philipp premagal Philippa
V finalnem dvoboju soimenjakov Philippov v Halleju (travnata podlaga) se je zmage po predaji nasprotnika veselil Kohlschreiber. 27-letni Petzschner je namreč zaradi poškodbe hrbta moral dvoboj predati pri izidu 6:7, 0:2. Sicer pa velja omeniti, da je to bil prvi vsenemški finale v Halleju v 19 letih zgodovine tega nemškega turnirja.

Hitro slovo Kavčiča
Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je nastope na turnirju ATP v Hertogenboschu končal v prvem krogu. Po dveh urah in petih minutah igre ga je na travnati podlagi v treh nizih s 6:4, 6:7 (3) in 6:4 premagal 24-letni Avstrijec Andreas Haider-Maurer, 85. z lestvice ATP.

WTA Copenhagen, finale:

Caroline Wozniacki (DAN) : Lucie Šafarova (ČEŠ) 6:1, 6:4

WTA Birmingham, finale, prestavljeno na ponedeljek zaradi dežja:

Sabine Lisicki (NEM) - Daniela Hantuchova (SLK)

ATP Halle, finale:

Philipp Kohlschreiber (NEM) : Philipp Petzschner (NEM) 7:6, 2:0, b. b.

ATP Queen's, finale, prestavljeno na ponedeljek zaradi dežja:

Andy Murray (VB) - Jo-Wilfried Tsonga (FRA)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.