Šport
30 ogledov

Tenisač prestopil vse meje dobrega okusa

maxime hamou Youtube
Francoski teniški igralec Maxime Hamou nima več vstopa v teniški kompleks v Parizu, kjer poteka drugi grand slam sezone za OP Francije.

Francoska teniška zveza (FFT) je ostro obsodila dejanje 21-letnega tenisača Maximeja Hamoua, ker je med pogovorom grabil in poljubljal novinarko. Incident se je zgodil med intervjujem po porazu proti 22. nosilcu Pablu Cuevasu.

Hamou, 287. igralec sveta, je v kvalifikacijski žreb vstopil s povabilom organizatorja (wild card), kar pa na zvezi danes zagotovo obžalujejo. Francoz je med intervjujem objemal in poljubljal novinarko Maly Thomas, ki se mu je poskušala izmakniti, a se za njeno zadrego ni zmenil.

maxime hamou | Avtor: Youtube Youtube

Ker je intervju potekal v živo, je novinarka stisnila zobe, kasneje pa priznala, da je bilo doživetje skrajno neprijetno. "Če ne bi šlo za prenos v živo, bi ga udarila. Pokazal se je v slabi luči. Uničil je samega sebe," je povedala za Huffington Post.

Tenisača so kritizirali številni uporabniki družabnih omrežij, nezadovoljstvo pa so v uradni izjavi izrazili tudi prireditelji turnirja.

"Prireditelji Roland Garrosa so sprejeli odločitev, da Maximeju Hamouu odvzameja akreditacijo zaradi neprimernega vedenja do novinarke. Predsednik Francoske teniške zveze (FFT) je na pristojni komite naslovil prošnjo za preiskavo," so zapisali.

Odzvala se je tudi televizijska hiša Eurosport, ki je sporočila, da je Thomasova priznana in cenjena novinarka, ki si takšnega odnosa nikakor ni zaslužila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.