Šport
31 ogledov

Tenisač suspendiran zaradi stav

Marco Cecchinato EPA
Italijanska teniška zveza je suspendirala Marca Cecchinata zaradi prirejanja izidov tekem. Triindvajsetletni Italijan je dobil 18-mesečno prepoved tekmovanja in denarno kazen v višini 40.000 evrov.

Marca Cecchinata so obtožili, da je oktobra lani na turnirju v Maroku priredil izid dvoboja proti Poljaku Kamilu Majchrzaku. Podobno je naredil tudi v češkem Prostejovu, kjer je v paru z Luco Vannijem igral proti Sergeju Betovu in Mihaelu Elginu.

Cecchinato je trenutno 143. na lestvici ATP in je tako četrti najboljši italijanski igralec. Je pa že tretji Italijan, ki so ga kaznovali zaradi ilegalnih stav. Pred njim sta bila kaznovana že Riccardo Accardi in Antonio Campo. Accardi je suspendiran za 12 mesecev in je moral plačati 20.000 evrov, Campo pa bo miroval štiri mesece in bo odštel 10.000 evrov.

Cecchinato je bil prejšnji teden član italijanske reprezentance v Davisovem pokalu, ki je v četrtfinalu svetovne skupine izgubila proti Argentini. Cecchinato ni odigral nobenega dvoboja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.