Šport
33 ogledov

''Tenisači smo preveč prijazni med seboj''

roger federer EPA
Švicarski teniški as Roger Federer je presenetil z izjavo, da so vrhunski tenisači preveč prijazni do svojih največjih rivalov.

Švicar Roger Federer je v intervjuju za avstralski spletni portal Gq.com.au spregovoril o odnosu med najboljšimi igralci na svetu. Najuspešnejši tenisač vseh časov se najbolje razume s svojim večnim rivalom, Špancem Rafaelom Nadalom, čeprav dvomi, da se bodo njune prijateljske vezi ohranile tudi po koncu športne poti.

''Nisem prepričan, kako dobri prijatelji smo. Zanima me, koliko bomo ostali v stikih, ko bo vsega konec in ne bomo več nastopali na turnirjih. Ne večerjamo ravno skupaj, če me razumete. Ne pravim, da so igralci mehkužni, a včasih smo preveč prijazni med seboj. Dobro je, kadar si igralci privoščijo eden drugega. Dokler je v skladu s pravili in pošteno, je v redu. Moraš biti trden,'' je povedal zmagovalec 17 turnirjev za grand slam.

Najbolj povezan z Nadalom

Medtem ko se Federer dobro razume z Nadalom, je znan po turbulentnem odnosu z Novakom Đokovićem, ki pa se je v zadnjih letih precej umiril. Nadal in Federer sta se na igrišču prvič pomerila leta 2004, ko je takrat 17-letni Španec v tretjem krogu mastersa v Miamiju šokiral prvega igralca sveta. Do današnjega dne sta odigrala 33 obračunov, prepričljivo pa vodi Nadal (23:10). Kljub temu se tenisača po vseh teh letih še vedno zelo dobro razumeta.

''Največ sem preživel z Nadalom. Od obračunov, ki so trajali pet nizov, do promocij turnirjev, dobrodelnih dogodkov in večerij. Najbolje poznam njegovo družino. Poznam mamo, očeta in sestro. Najina vez sega dlje kot vez z Đokovićem ali Andyjem Murrayjem. Iz tega razloga se čutim najbolj povezanega z Nadalom,'' je povedal Federer, zmagovalec turnirja serije ATP 500 v Dubaju, kjer je na poti do naslova premagal Đokovića in Čeha Tomaša Berdycha ter potrdil svoje besede, da se še vedno lahko kosa s svetovno teniško elito.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.