Šport
2 ogledov

Tenisačice izenačene z moškimi kolegi

Razlog za takšno odločitev so prijaznejše podnebne razmere in večje število gled Žurnal24 main
Finale OP Avstralije v tenisu med posameznicami bo leta 2009 premierno na sporedu v nočnih urah. Moški so ponoči prvič zaigrali leta 2005.

Namero avstralskih organizatorjev v Melbournu je pozdravila tudi Rusinja Marija Šarapova, ki je na omenjenem turnirju slavila letos, potem ko je v sobotnem popoldanskem finalu januarja ugnala Srbkinjo Ano Ivanović. "Atmosfera v Melbourne Parku ponoči je fantastična in nekoliko nižje temperature omogočajo igralkam, da pokažejo svojo najboljšo igro. Mislim, da bo nočni termin še poudaril težo tega tekmovanja in je boljši tako za igralke kot tudi za gledalce," je ob tem povedala Šarapova.

Prireditelji so si v prvi vrsti želeli tudi za teniške igralke pripraviti znosnejše pogoje za igro, da jim tako ne bi bilo treba igrati po največji vročini, kar bodo seveda pozdravili tudi gledalci na tribuni, ki so se zdaj potili že ob sedenju. Zaradi časovnega sistema bodo sredi dneva ponoči odigrani finale pred televizijskimi sprejemniki lahko spremljali tudi evropski navdušenci nad tenisom.

OP Avstralije bo leta 2009 na sporedu med 19. januarjem in 1. februarjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.