Šport
426 ogledov

Teniška igralka prejela dosmrtno prepoved

tenis RCU Lukovica
Kazen je še strožja, ker Bolgarka ni ustrezno sodelovala pri preiskavi.

Bolgarsko teniško igralko Aleksandrino Najdenovo je Enota za teniško integriteto (TIU) kaznovala z dosmrtno prepovedjo igranja tenisa, so sporočili v izjavi za javnost. Osemindvajsetletnica je bila po besedah TIU med letoma 2015 in 2019 udeležena v nameščanje kar 12 izidov. 

Richard McLaren, protikorupcijski uradnik, odgovoren za zaslišanje Bolgarke, je skupaj ugotovil 13 kršitev teniškega pravilnika. Poleg dosmrtne kazni je 28-letnica, ki je bila najvišje na lestvici WTA na 218. mestu, prejela še denarno kazen v višini 126.400 evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Enota za teniško integriteto je bila ustanovljena leta 2008 na pobudo odbora za turnirje velike četverice, Mednarodne teniške zveze ITF ter moškega (ATP) in ženskega teniškega združenja (WTA), da bi odkrila in se spopadla z nepravilnostmi v tenisu.

Od 1. januarja 2021 bo enota postala neodvisna organizacija in se preimenovala v Mednarodno agencijo za teniško integriteto.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.