Šport
80 ogledov

Teniška legenda razglasila bankrot

Boris Becker in Novak Đoković EPA
Nekdanji vrhunski teniški igralec in trener Boris Becker je razglasil bankrot.

Trikratni teniški prvak Wimbledona Nemec Boris Becker je uradno bankrotiral. Nemec je danes v Londonu opravil zaslišanje in priznal, da ima finančne težave že od oktobra 2015, ker pa ni uspel dokazati, da bo v kratkem lahko odplačal dolgoročni dolg, mu sodnica ni prisodila 28-dnevnega odloga, kar je želel Becker doseči skupaj z odvetniki.

boris becker novak đoković | Avtor: EPA EPA
Zahtevo po bankrotu je vložila zasebna banka Arbuthnot Latham & Co, saj jim Becker ni poravnal posojila vse od leta 2015. Beckerjeva odvetniška ekipa pa ni uspela zagotoviti, da bo Nemec po spremenjenem načrtu financiranja in spremembah hipoteke na nepremičnino na Mallorci lahko v kratkem vrnil šest milijonov evrov.

Čeprav je Becker občasno zaposlen kot televizijski komentator in bi lahko objavljen bankrot po besedah odvetnika Johna Briggsa "načel njegov ugled", sodnica Christine Derrett ni imela milosti, ko je dejala: "Vem kdo je gospod Becker, gledala sem njegove zmage v Wimbledonu, zdaj približno veste, koliko sem stara. A o načetem ugledu bi moral gospod Becker razmišljati že veliko prej."

Becker ima v lasti 49 turnirskih zmag, od tega šest grand slamov. Z denarnimi nagradmi in sponzorskimi pogodbami naj bi v času aktivne kariere zaslužil 57 milijonov dolarjev.

V zadnjih letih je kot trener sodeloval z Novakom Đokovićem, a finančne podrobnosti njunega dogovora niso znane.

boris becker | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.