Šport
23 ogledov

Teniška lepotica oznanila slovo

Ana Ivanović Profimedias
Ana Ivanović je oznanila zaključek športne poti.

Srbska teniška igralka Ana Ivanović je svojim navijačem sporočila, da zaključuje svojo športno pot. "Kariero bi nadaljevala, če bi lahko izpolnjevala svoje visoke standarde. A tega ne morem več storiti, zato je čas, da naredim korak naprej," je dejala 29-letna tenisačica.

Ivanovićeva zaradi poškodbe ni igrala od avgusta, na računalniški lestvici pa je padla na 63. mesto. V letu 2016 je dobila le 15 dvobojev, zadnjega v mesecu juniju.

Srbkinja je leta 2008 osvojila Odprto prvenstvo Francije, med kariero pa ji je uspelo zasesti tudi mesto številke ena. Prva na WTA lestvici je bila 12 tednov. V letu 2008 je zaigrala tudi v finalu Melbourna, leto prej pa je bila drug tudi na Roland Garrosu.

"To je bila zelo težka odločitev, a ob koncu kariere lahko slavim nekaj uspehov. O igranju tenisa sem začela sanjati, ko sem bila stara pet let in sem na televiziji gledala dvoboje Monice Seleš. Dosegla sem stvari, ki si jih nisem drznila sanjati," je še dejala sveža 'upokojenka'.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.