Šport
4299 ogledov

Teniški as se spravil nad nedolžnega pobiralca žogic

Fernando Verdasco Youtube
Mladi kitajski deček je zgolj nemočno opazoval, kako španski teniški as nad njih sprošča svoj bes.

Fernando Verdasco si s svojim obnašanjem na turnirju v kitajskem Shenzhenu, kjer ga je polfinalu izločil Japonec Yoshihito Nishioka z 2:1 (1:6, 6:3, 7:6), zagotovo ni pridobil novih navijačev.

Gledalci so bili predvsem zgroženi nad njegovim ravnanjem s pobiralcem žogic. Nervozni Španec je v nekem trenutku zahteval brisačo in pobiralec žogic je stekel ter mu jo tudi prinesel. A kljub temu, da je vse zelo hitro opravil, je Verdasco začel kričati nanj ter mu gestikulirati, da mora biti hitrejši.

Španec, ki je gladko dobil prvi niz, nato pa se mu je igra začela rušiti, je očitno našel primerno tarčo, da sprosti svoje frustracije. Verdascova poteza je seveda naletela na veliko zgrožanje javnosti, ki je udarila po njem preko socialnih omrežij. Najpogostejši so komentarji, da je Španec sramota za tenis ter če ga ni sram, da brez razloga kriči na prostovoljce.

Med kritiki Verdasca se je znašla tudi Judy Murray, mati Andyja Murraya: "Kaj pa ko bi uvedli pravilo, da si igralci sami hodijo po brisačo? Pa da pobiralci žogic preprosto pobirajo žogice?"

Ljubitelji tenisa pa so se ob Verdascovem incidentu spomnili, da to ni bilo prvič, da se je Španec neprimerno obnašal do pobiralca žogic. Najbolj je ostala v spominu poteza z dvoboja proti Dušanu Lajoviću.

Komentarjev 1
  • kapibara 12:19 03.oktober 2018.

    Ni važen kaki šport.. ni važen kaka nacija.. Če je človek BEBO, je pač bebo..