Šport
7910 ogledov

Teniški svet razdvojen po bizarnem zaključku: "Saj ne more biti res"

Reševalni pas/Twitter
Bizaren zaključek dvoboja je sprožil razprave o (ne)smiselnosti kontroverznega pravila.

Teniški ljubitelji so z velikim začudenjem spremljali zaključek polfinalega obračuna dvojic na turnirju serije challenger na Tenerifu, kjer sta nepostavljena Matteo Gigante in Francesco Passaro izločila druga nosilca turnirja Marca Bortolottija in Sergia Martosa Gornesa.

Gigante in Passaro sta imela pri izidu 5:4 v drugem nizu na voljo dve zaključni žogici na svoj začetni udarec. Prva je splavala po vodi, drugo pa sta pretvorila v zmago, pri čemer sta si pomagala s kontroverznim pravilom.

Gigante je zgrešil prvi servis, pri drugem pa si je za tarčo namesto servisnega polja izbral nasprotnega igralca na deuce strani igrišča. Zakaj? Ker pravila velevajo, da se v primeru, če se žogica pred pristankom na tla dotakne nasprotnika, točka pripiše serverju, ne glede na to, kje bi dejansko pristal njegov servis. 

Povedano drugače, čeprav je Gigante povsem zgrešil predvideno polje, je s tem, ko je zadel nasprotnika, priigral zmagovito točko. Pred tem je z enako strategijo do točke prišel tudi njegov partner Passaro, ki je uspešno zadel Bortolottija, medtem ko je Gigante nekaj trenutkov pred zaključno žogico neuspešno ciljal Gornesa. 

Ker je imel nenavaden pripetljaj več ponovitev, so številni navijači prepričani, da je šlo za namerno in umazano taktiko zmagovitega dvojca. "Saj ne more biti res," je zapisal Damian Kust, ki je prvi delil posnetek.

"Še nikoli nisem videl česa takšnega na zaključno žogico, toda zakaj pa ne?" je zapisal nek uporabnik twitterja. "Všeč mi je njegovo pretvarjanje, da ni bilo nalašč," je ocenil drugi.

"Nedvomno taktika. In to umazana," se je jezil nek navijač. "Nekaj je gotovo - če pravila ne bodo spremenili, bo to postala taktika," je opozoril njegov somišljenik.

Komentarjev 3
  • Pepe007 10:46 10.februar 2023.

    Prav je, da igralci poznajo tudi neumna pravila.

  • jakec1575 07:02 10.februar 2023.

    Ko zacnejo mentalni plebejci igrat tenis, se lahko zgodi tudi to.

  • Ender3 18:20 09.februar 2023.

    A na Mavricijusu tudi dvojice igrajo ali samo golf. ??