Šport
24 ogledov

Teodosić pokopal Špance

1/25
Žurnal24 main
Prvi polfinalisti svetovnega prvenstva so Srbi, ki so s trojko Miloša Teodosića nekaj sekund pred koncem tekme z 92:89 ugnali aktualne svetovne in evropske prvake Špance.

Bil sem verjetno najslabši igralec, nisem bil na nivoju, ki je potreben, da bi celo tekmo pomagal ekipi, ampak mojega meta za zmago gotovo ne bi bilo, če ne bi Novica Veličković sijajno začel tekme, če ne bi sijajno igral Bjelica …
Miloš Teodosić

Srbska moška košarkarska reprezentanca je v prvem četrtfinalnem obračunu na svetovnem prvenstvu v Turčiji v sredo v Istanbulu premagala Španijo z 92:89 (27:23, 49:41, 67:64). Srbi se bodo v polfinalu pomerili s Turčijo, ki je povozila Slovenijo (95:68).

Srbija je v osmini finala z zvrhano mero sreče ugnala Hrvaško, v sredinem četrtfinalu pa je izločila Španijo, branilko naslova svetovnega in evropskega prvaka. Mož odločitve je bil Miloš Teodosić, ki je tri sekunde pred koncem tekme iz osmih metrov zadel met za tri točke za končno zmago z 92:89. Srbija je vodila praktično od prve do zadnje minute z izjemo nekaj napadov na začetku drugega polčasa. Ob kar šestih igralcih, ki so presegli mejo desetih doseženih točk, ter ob petnajstih zadetih trojkah so Špance, tudi olimpijske podprvake, nadigrali tako taktično kot tehnično in se zasluženo veselili nepričakovane zmage.

V zmagoviti reprezentanci sta bila strelsko najbolj učinkovita Marko Kešelj in Novica Veličković, ki sta dosegla po 17 točk, v španski pa je Juan Carlos Navarro prispeval 27 točk.

"Zelo boleče je izgubiti na tak način. Zadnjo akcijo bi lahko bolje odigrali, ampak zdaj nima smisla razpravljati o tem. To je zelo težak trenutek za nas, kot bi bil tudi za vsako drugo reprezentanco, ampak za nas še bolj," je le nekaj trenutkov po koncu tekme povsem skrušen razlagal Jorge Garbajosa, ki je v zadnji srbski akciji neuspešno poskušal zaustaviti Teodosića.

"Mogoče se še ne zavedamo, kaj nam je uspelo. To je res velika zmaga, ampak upam, da ni zadnja. Kar se tiče mojega meta in hladnokrvnosti, to enostavno prinese trening. Bil sem verjetno najslabši igralec, nisem bil na nivoju, ki je potreben, da bi celo tekmo pomagal ekipi, ampak mojega meta za zmago gotovo ne bi bilo, če ne bi Novica Veličković sijajno začel tekme, če ne bi sijajno igral Bjelica," pa je vzhičen razlagal srbski junak Teodosić.

Svetovno košarkarsko prvenstvo, četrtfinale:


Srbija : Španija 92:89 (67:64, 49:41, 27:23)
Veličković in Kešelj 17, Savanović 15, Bjelica 14, Teodosić 12; Navarro 27, Garbajosa 18

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.