Šport
24 ogledov

Tepeš do zmage, Slovenija brez kvote

Jurij Tepeš EPA
Jurij Tepeš je na drugi in hkrati zadnji tekmi celinskega pokala v tem poletju v Klingenthalu za 0,2 točke premagal vso konkurenco.

Jurij Tepeš je na vrh skočil s 141,5 metra v finalni seriji. To je prva zmaga Tepeša na tekmah celinskega pokala v smučarskih skokih. Dve desetinki točke je za Tepešem zaostal Norvežan Joacim Oedegaard Bjoereng, tretji je bil Poljak Jan Ziobro s 5,5 točke zaostanka za Slovencem.

Prav Poljak pa je s tretjim mestom, kamor je skočil s 14. mesta po prvi seriji, slovenskim skakalcem vzel dodatno mesto v prvi periodi svetovnega pokala, saj se je v skupnem seštevku druge periode celinskega pokala prebil na četrto mesto, 13 točk pred petega Roka Justina in še dodatno več pred šestega Domna Prevca. Pred Ziobrom so končali skupni zmagovalec poletnega dela celinskega pokala Markus Eisenbichler ter dva Norvežana Bjoereng in Halvor Egner Granerud.

Prve tri države dobijo dodatno kvoto za naslednjo periodo svetovnega pokala in v tem primeru so to Nemčija, Norveška in Poljska. Slovenija bo tako od Kuusama do vključno Engelberga imela pravico nastopa s šestimi skakalci.

Po prvi seriji je vse kazalo na to, da bo Sloveniji uspelo pridobiti dodatno kvoto, a je Justin v finalni seriji z 12. mesta padel na 18., Domen Prevc pa z 18. na 23. mesto, s čimer sta zapravila priložnost za dodatno kvoto Slovenije na prvih tekmah svetovnega pokala v novi sezoni. Tik za Prevcem je končal Tilen Bartol, medtem ko je bil Robi Kranjec 33., Aljaž Osterc pa je bil diskvalificiran zaradi neustreznega dresa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.