Šport
27 ogledov

Tepeš peti v Hakubi

Tepes Žurnal24 main
Sedmo tekmo poletne velike nagrade smučarjev skakalcev je ob odsotnosti najboljših v Hakubi dobil Norvežan Tom Hilde. Jurij Tepeš je kot najboljši Slovenec zasedel peto mesto.

Na tekmi smučarjev skakalcev za poletno veliko nagrado v japonski Hakubi je s prepričljivo prednostjo 13 točk zmagal Norvežan Tom Hilde. Drugi je bil Poljak Piotr Žyla, tretji pa domačin Taku Takeuči. Najboljši slovenski predstavnik je bil Jurij Tepeš na petem mestu.

Slovencem je po polovici tekmovanja kazalo še bolje, saj je bil Tepeš drugi, Dejan Judež pa četrti. Slovenski skakalci so na koncu nekoliko pokvarili izhodišče, Tepeš je za 2,3 točke zgrešil stopničke in bil peti, še bolj pa je nazadoval Judež, saj je bil na koncu 17. Pred njim je bil na 13. mestu Jure Šinkovec, do točk v tem tekmovanju pa sta prišla še Mitja Mežnar z 22. mestom in Tomaž Naglič z 29. Matjaž Pungertar je bil prekratek za drugi nastop.

Skupno je po sedmih od 11 tekem v vodstvu Avstrijec Thomas Morgenstern, ki na Japonskem ni nastopil, s 580 točkami. Drugi je Poljak Kamil Stoch, ki je prav tako izpustil japonsko turnejo (389), Hilde se je povzpel na tretje mesto (303). Med Slovenci je najboljši Robert Kranjec – tudi on na Japonskem ne nastopa – z 206 točkami na sedmem mestu, Peter Prevc je 22., Jurij tepeš 24., Jure Šinkovec pa 26.

Naslednja tekma poletne velike nagrade bo v soboto znova v Hakubi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.