Šport
26 ogledov

Terčljeva zadnja potnica za London

kajak kanu praga eva terčelj Nina Jelenc
Slovenska kajakašica Eva Terčelj je v finalu evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Augsburgu osvojila šesto mesto. Zmagala je Francozinja Carole Bouzidi, ki je za vsega stotinko sekunde ugnala domačo tekmovalko Melanie Pfeiffer, tretja pa je bila Britanka Fiona Pennie.

Eva Terčelj je po kajakašu Petru Kauzerju, kanuistu Benjaminu Savšku in kanuističnem dvojcu Luka Božič/Sašo Taljat tudi zadnja slovenska slalomska potnica na olimpijske igre v Londonu.

"Občutki so super. Še ne dojemam, kaj se mi je zgodilo. Zato sem se mogoče malce lažje zbrala na finale, v katerem mi spodnji del ni najbolje uspel, ampak sem še vedno zelo zadovoljna, posebej z uvrstitvijo na olimpijske igre," je takoj po finalu povedala 20-letna Ljubljančanka in dodala, da je bilo precej bolj stresno v kvalifikacijah: "Res je bilo veliko bolj stresno. Tako da sem bila mogoče danes bolj neobremenjena, želela sem samo napadati in pokazati čim boljše vožnje."

Nekaj stresa je bilo tudi zaradi tega, da se je ob tekmicah za čim višja mesta na EP morala boriti še s prijateljico in olimpijsko tekmico Uršo Kragelj. "Mislim, da sva obe zelo dobri, hitri, lahko poseževa po najvišjih mestih. Težko je bilo tekmovati proti nekomu, s katerim vadiš, se veliko družiš, ampak sem zase vesela, da se je obrnilo v moj prid," je še povedala Terčeljeva, ki si je malce v šali že lani v Londonu kupila majico z napisom "London is waiting for me" (London čaka name). Zdaj jo je britanska prestolnica tudi dočakala.

Terčeljeva si je OI zagotovila po tem, ko je na tem EP naredila boljši rezultat od Kragljeve, kar je bil zadnji izbirni kriterij za OI. Kragljeva se je od olimpijskih sanj poslovila v polfinalu, ko se je po težavah že na začetku proge, kjer se je morala vračati v vratca, pristala na 17. mestu.

Brez Slovencev na ekipnih tekmah

"Odlično sem se počutila na startu, v zgornjem delu sem veslala dobro do napake. Ta je tehnične narave, verjetno sem bila prehitra v zavoju in šla mimo vratc. Tudi po napaki sem se borila in veslala po svojih zmožnostih. Hitra sem še vedno, a napaka se je zgodila. Tukaj šteje ena vožnja in ta mi ni uspela," je dejala razočarana Kragljeva in svoji reprezentančni kolegici za OI zaželela: "Naj hitro dirka in se vrne s kakšno kolajno."

V popoldanskih ekipnih tekmah slovenskih kajakašic in dvojcev ne bo, saj so izpadli v polfinalu. Med dvojci v posamični tekmi pa sta zmagala Slovaka Peter in Pavol Hochschorner, druga sta bila Nemca Robert Behling in Thomas Becker, tretja pa Čeha Jaroslav Volf in Ondrej Štepanek. Luka Božič in Sašo Taljat sta bila 22., Dejan Kralj in Simon Hočevar 24., Luka Slapšak in Urban Jarc pa 27.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.