Šport
28 ogledov

Terglav ima strgane kolenske vezi

Terglav maja ne bo mogel igrati za slovensko reprezentanco. (Foto: Anže Petkovše Žurnal24 main
Slovenski reprezentant Edo Terglav, ki igra za Briancon, si je januarja na srečanju francoske lige huje poškodoval koleno. Po lastnih besedah ima strgane kolenske vezi in ga čaka vsaj šestmesečna rehabilitacija.

Sezona je za Eda Terglava tako praktično že končana, kar avtomatično pomeni tudi, da ga ne bo na majskem SP skupine A na Slovaškem. Terglav, ki se je poškodoval konec januarja na tekmi proti Grenoblu, je že prestal operacijo prednjih križnih vezi: "Okrevanje poteka tako, kot je treba, a zaigral bom lahko šele v naslednji sezoni. Rehabilitacija pač traja od pet do šest mesecev."

Najbolj žal je Terglavu, ki je bil tudi eden od kandidatov za kapetanski trak v reprezentanci, da ga ne bo v Bratislavi, kjer bi pomagal soigralcem na svetovnem prvenstvu: "Pred poškodbo sem se udeležil dveh reprezentančnih zborov in kar čakal sem na to prvenstvo, a šport je pač takšen, da poškodbe pridejo in tu se ne da nič ... A res škoda, za vsakega igralca je velik dogodek, da lahko zaigra v skupini A."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.