Šport
76 ogledov

Terglav zahteva kazen za jeseniški potop

navijači acroni jesenice tilia olimpija finale Boštjan Tacol
Medtem ko marsikateri hokejski navdušenec še vedno ne more verjeti, kaj se je zgodilo na Jesenicah, predsednik nadzornega odbora HZS Branko Terglav zahteva uvedbo disciplinskega postopka proti šestim funkcionarjem, ki so tako ali drugače delovali pri železarjih.

Predsednik nadzornega odbora Hokejske zveze Slovenije Branko Terglav je na disciplinsko komisijo krovne nacionalne hokejske organizacije naslovil predlog za uvedbo disciplinskega postopka proti šestim funkcionarjem hokejskega kluba Acroni Jesenice zaradi uničenja enega najboljših športnih kolektivov v Sloveniji.

Terglav predlaga uvedbo postopka o prekršku na podlagi 13. člena Disciplinskega pravilnika HZS zoper nekdanje funkcionarje HK Acroni Jesenice. Na tem seznamu so Slavko Kanalec, Tomaž Tom Mencinger, Zvonko Šuvak, Matjaž Skube, Matjaž Mahkovec in Pavao Ivanković, za katere Terglav zahteva kazen prepovedi opravljanja vseh funkcij v hokeju.

"Omenjeni funkcionarji HK Acroni Jesenice so s svojim malomarnim, diletantskim in kriminalnim delovanjem uspeli uničiti najboljši športni kolektiv na Gorenjskem ter enega najboljših v Sloveniji. S tem so naredili tudi veliko škodo hokejskemu športu ter sedanjim in bivšim igralcem tega kluba, med njimi tudi reprezentantom, ki so zastopali barve naše države doma in po svetu," je v obrazložitvi predloga za uvedbo disciplinskega postopka zoper omenjeno šesterico zapisal Terglav.

Predsednik nadzornega odbora HZS predlaga "izvedbo dokazov, zaslišanje prič, bivših in sedanjih igralcev HK Acroni Jesenice ter pridobitev dokumentov o kazenski preiskavi, ki je v teku".

Moštvo Acronija Jesenic je zaradi neporavnanih dolgov in finančnih težav v prihajajoči sezoni ostalo brez prve članske ekipe, tako da železarji ne bodo tekmovali v avstrijskem razširjenem prvenstvu, ligi Ebel, niti v novoustanovljeni mednarodni hokejski ligi INL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.