Šport
57 ogledov

"Terry se čuti preveč pomembnega"

Tine Zupan, novinar Žurnala24. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
V Žurnalovi klepetalnici ste pred sredino tekmo Slovenije z Anglijo klepetali z našim poročevalcem iz SP Tinetom Zupanom. Preberite vaša vprašanja in Tinetove odgovore.

V Žurnalovi klepetalnici ste pred tekmo tretjega kola SP med Slovenijo in Anglijo kramljali z našim južnoafriškim odposlancem Tinetom Zupanom. Tukaj je prepis celotnega klepeta, seveda vas je najbolj zanimalo vse o slovenskim in angleških nogometaših (pogovor je potekal bolj po domače in se zato opravičujemo za kakšno slovnično napako ali manjko kakšnega ločila).

anja V.: Kakšno je stanje v slovenski ekipi? Se čuti nervoza, razočaranje, utrujenost?
Tine Zupan: Zdravo Anja. Stanje je ok. Probleme povzroča samo poškodba Šulerja. Fantje pa delujejo zelo sproščeno. Utrujenost ne bi smela biti problem, saj so imeli pet dni za regeneracijo.

DAV P.: Glede na to da je Šuler poškodovan, kdo bo nastopil namesto njega?
Tine Zupan: Kek je včeraj povedal, da bo v tem primeru igral Mavrič. Ampak sam še vedno mislim, da bo Šuler vseeno igral.

Snejk: Najprej lep pozdrav v JAR najboljšemu slovenskemu novinarju Zanima me tvoje mnenje. Angleška reprezentanca: vrhunska nogometna ekipa ali skupek odličnih klubskih igralcev? Zdi se da nikakor ne najdejo kemije v ekipi. Kar je dobro za nas, nenazadnje.
Tine Zupan: Čao Snejk :) Angleška reprezentanca je misterij, ki je nihče ne zna razložiti. Že pred prvenstvom so igrali zelo slabo v pripravljalnih tekmah. Dejansko pa bi bila slika precej drugačna, če ne bi bilo tiste napake Greena na prvi tekmi. Potem se pri njih ne bi vzpostavila vsesplošna pishoza. Angleži
Tine Zupan: uživajo v trplejnju.
Tine Zupan: Tudi eden izmed angleških novinarjev mi je včeraj rekel, kako je bilo fino na pokalu konfederacij, ko ni bilo Anglije.

Možnosti so vedno. Še posebej glede na to, kako Angleži igrajo in kako smo jim brez težav parirali že na tekmi na Wembleyju, ko je bila naša reprezentanca vsaj 30 odstotkov slabša.
Tine Zupan
a U.: Na portalu thesun.co.uk sem zasledil izjavo, ki naj bi jo dal Koren, da naj bi zmagali 2 proti 0 (Slovenci) oz. da bodo zmagali....je res dal to izjavo?   
Tine Zupan: Kolikor poznam Korena, bi rekel da je za to nič procentov možnosti. :)
a U.: no, saj ravno zato:) po moje so mediji kar naložili, potem bo pa kot pri izjavi za ZDA:)
Tine Zupan: a U, verjetno bo res tako. :)

Tea K.: Mislite da imajo možnost proti angležem?
Tine Zupan: Možnosti so vedno. Še posebej glede na to, kako Angleži igrajo in kako smo jim brez težav parirali že na tekmi na Wembleyju, ko je bila naša reprezentanca vsaj 30 odstotkov slabša.

anja V.: Je v angleški reprezentanci res "kaotično" stanje al je to samo finta za preusmerjanje pozornosti?
Tine Zupan: Ne bi rekle, da je finta za preusmerjanje pozornosti, verjetno pa ni tako hudo, kot so to predstavili mediji. Kakor mi pravijo Angleži je največji problem predvsem v Terryju, ki se čuti preveč pomembnega. Soigralci ga niso podprli v mnenju, da je treba s Capellom nekatere stvari razčistiti.

sponka: Tine, kaj pa dogajanje okoli angležev? Veliko papracov, zastraženi, izolirani?
Tine Zupan: Zastraženi so zelo, ampak bi rekel, da so Američani celo bolj. Kar se tiče paparacov ni neke drame, so pa pošteno izolirani. Živijo v Rustenburgu, kar je slabih 200 kilometrov stran od Johannesburga sredi savane v industrijskem mestu. Angleški kolegi večinoma živijo kar v Sun Cityju, ki je blizu.
Tine Zupan: Angleži mi pravijo, da so v Rustenburgu le tri restavracije. :)
anja V.: je v angleški reprezentanci res "kaotično" stanje al je to samo finta za preusmerjanje pozornosti?

Snejk: V drugem polčasi proti Ameriki je bilo očitno da je naših igralcem zmanjkalo moči. Bočni igralci niso bili več sposobni poslati predložka v kazenski prostor. So (pre)slabo pripravljeni, ali je to vpliv nadmorske višine?
Tine Zupan: Mislim, da nadmorska višina ne more bit več problem. Dejstvo je, da je ta fizika vprašljiva pri nekaterih, kar je izpostavil tudi Kek po tekmi. Zanimivo bo videti, kako se bo s tem spopadel tokrat. Nekateri izmed kolgov pravijo, da je proti ZDA zamudil z menjavami.

mitar: Ima Matavž sploh kakšne šanse da zaigra? je drugačen igralec kot dedić, zato mislim da bi na tekmi proti angliji moral dobiti prednost pred dedićem!!! Tvoje mnenje?
Tine Zupan: Matavž ima z odhodom Pečnika domov zagotovo več možnosti. Ampak ne verjamem, da bo dobil priložnost proti Angliji. Pričakujem, da bo začel Ljubijankič in da ga bo nekje v 60. minuti menjal Dedič. Kek bo največ stavil na energičnost,Matavž pa se bolj lahko nadeja preboja v naslednjih kvalifikacijah.
mitar: Škoda zaradi mladega Matavža, nesporno je boljši od dediča, le tist gol proti rusiji dediča še drži v igri.
Tine Zupan: Se strinjam, da ima Dedič določen kredit. Ampak kot smo videli ne tako veliekga, glede na to, da ga je Kek proti ZDA pustil na klopi.

mitar: Poimensko pri katerih igralcij je problem fizika? Kar na dan z besedo!
Tine Zupan: Zagotovo Birsa, tudi Novakovič in Radosavljevič.
Tine Zupan: Se strinjam, da ima Dedič določen kredit. Ampak kot smo videli ne tako velikega, glede na to, da ga je Kek proti ZDA pustil na klopi.

a U.: Ali menite, da bodo naši tokrat bolj pazili na dolge žoge nasprotnika, še posebej v obrambi...
Tine Zupan: a U, dolge žoge tokrat verejetno ne bodo tak problem. Če se izkažejo za pravilne angleške napovedi in bo Heskey ostal na klopi ter bo igral Joe Cole za Rooneyjem. To je pravzaprav za Slovence dobra odločitev Capella, gleda na težave z dolgimi žogami in visokim napadalcem, kot je bil Altidore.

gol slavje Valter Birsa Marko Suler %C5%A0uler Bo%C5%A1tjan Bostjan Cesar Robert | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Carvalho: Čau Tine, a so ti igralci povedali, kaj simbolizira ples po golu?
Tine Zupan: Ne, igralci pregovorno nočejo govoriti o tem. Pravijo pa, da je to neka šala na račun enega izmed soigralcev.

avokado: Na koliko stadionih si dejansko bil?
Tine Zupan: Hodim samo na slovenske tekme.

avokado: Kaj napovedujete danes Francozom?
Tine Zupan: Bukiranje kart za jutrišnji avion. :)

Snejk: Poraz Nemčije proti Srbom. Slab dan ali znak da (še) niso pripravljeni na naskok na vrh. Sicer se mi zdijo odlilna mlada ekipa z ogromno potenciala.
Tine Zupan: Sam bi rekel, da imajo Srbi povsem primerljivo ekipo. Nemci so mi sicer kot ekipa všeč, ampak njihova obramba in napad me nista pretirano prepričala. Lahko pa se zahvalijo van gaalu za tale novi val.

Đastin: Ali meniš, da bi lahko v bližnji prihodnosti Rene Krhin prevzel odgovorosnost katero prinaša igranje v vezni liniji Slovenske reprezetance?
Tine Zupan: Mislim, da je to neizbežno. Pod pogojem, da bo v naslednji sezoni redno igral.
Đastin: Vsekakor je to pogoj. Ampak vprašanje kje bo igral? Mislim da pod Benitezovim vodstvom ne bo dobil priložnosti? Upam pa, da bo hitro zamenjal Radosavljeviča saj ima malenkost več kreativnosti kod on!
Tine Zupan: Tudi jaz mislim, da pod Benitezom ne bo igral, ker Rafa nikoli ni dajal priložnosti mladim. Problem menjave Krhin - Radosavljevič je v tem, da je Rene precej mehkejši igralce, ki veliko bolj igra naprej. Če bo Kek to dobro vkompnoiral s Korenom pa bo dobro. Tudi meni je taka ideja najbližje.
Đastin: Mislim, da sem dočakal odgovor Tine. Dvomil sem, v Reneja imel sem občutek, da je vse prenapihjeno okoli njega, a če praviš da na treningih deluje dobro, potem vse ok. Upam na posojo k Napoliju.
Tine Zupan: Tudi jaz pošteno povedano mislim, da je vse nekoliko preveč napihnjeno. Najprej mora redno igrati v klubu. Ampak nadarjen zagotovo je. Za naše razmere zelo.

DAV P.: Koga bomo po vašem mnenju dobili če se uvrstimo naprej? Nemce?
Tine Zupan: Za evforijo v Sloveniji bi bilo pomojem najbolje, če bi igrali s Srbijo.
DAV P.: S tem se pa popolnoma strinjam. Mislim pa da ne bi bilo dobro za odnose s Srbijo, če bi jih premagali.

a U.: zdaj, ko se toliko govori o Sloveniji...ali se to tam kaj izkorišča za promocijo naše države, turizma
Tine Zupan: Niti ne. Je imel pa predsednik Turk, ko je bil tu, intervju za televizijsko mrežo NBC.

mitar : In pa še kiksi zadnje tekme, proti ameriki.se ti zdi da je Kek prepozno menjal, za mene tudi malce zgrešeno,? vsi ti trije igralci so ostali na igrišču.In pa še prvi gol zame je ta gol od sarme! ne glede na to kako ga hvalijo, bi moral zapirat kot ob strelu donovana.
Tine Zupan: Lahko, da je Kek prepozno menjal, ampak je treba vedeti tudi, da smo po golu hitro umirili situacijo in nam Američani spet niso odigrali kaj posebnega pred našimi vrati. Sam bi zagotovo prej potegnil enega od napadalcev ven in poskušal okrepiti sredino.
Tine Zupan: Prvi gol gre zagotovo tudi na dušo Sarme, čeprav je verjetno dolgo čakal, če bo Donovana podal nazaj proti sredini.

Hehe, jaz podpiram Dungo. Že pred prvenstvom sem rekel, da bojo prvaki Brazilci. Tega mnenja nisem spremenil.
Tine Zupan

 

Snejk
: Ima Dunga prav ko vztraja na igri z dvema obrambnima veznima igralcema? Navsezadnje bodo vse te kritike doma pozabljene če se vrnejo s šesto zvezdico. Morda utihne celo Pele, kar bi nas vse neznansko razveselilo.
Tine Zupan: hehe, jaz podpiram Dungo. Že pred prvenstvom sem rekel, da bojo prvaki Brazilci. Tega mnenja nisem spremenil.

Snejk: Koliko Slovencev se prišakuje na jutrišnji tekmi? Bodo preglasili vuvuzele? :)
Tine Zupan: Nekje do 2000. Kolikor vem pride poseben čarter za to tekmo. Z vuvuzelami pa bo težka :D

Tea K.: Kdo so po vašem mnenju favoriti FIFA 2010 in kdo ima največ možnosti za zmago?
Tine Zupan: Omenil sem, da sam menim, da bodo prvaki Brazilci. Trenutno dobro delujejo Argentinci, ni pa za odpisati tudi Špancev.

Tea K.: lahko poveš našim igralcem, da vsa slovenija navija za njih :)
Tine Zupan: Bom povedal :)
Tine Zupan: Hvala vsem za vprašanja. Stiskajte pesti jutri ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.