Šport
5 ogledov

Tesen poraz Olimpije

Jeseničani so izkoristili poraz Dunaja in po treh zaporednih porazih zmanjšali z Žurnal24 main
Hokejisti Olimpije so si zapečatili usodo že v prvih desetih minutah, ko so tudi prejeli oba zadetka. Jeseničani v 23. kolu lige EBEL doma brez težav čez odpisano Albo.
 

Liga Ebel, 23. kolo

A. Jesenice : Alba Volan 4:1
Salzburg : ZM Olimpija 2:1
Dunaj : Linz 1:4
Gradec : VSV Beljak 4:3
Innsbruck : KAC Celovec 5:3

Le dva dni po zmagi v večnem derbiju proti Jesenicam je igralce Olimpije sinoči že čakalo vroče gostovanje pri zvezdniškem moštvu Red Bull Salzburg. Po pričakovanju so hokejisti iz Mozartovega mesta od prve minute prevzeli pobudo, kar jim je že v prvih desetih minutah prineslo vodstvo z 2:0. Prvi gol je v šesti minuti dosegel Doug Lynch, medtem ko je bil v drugo, ko je imela domača ekipa tudi igralca več na ledu, uspešen Thomas Koch.

Ljubljančanom je v drugi polovici prve tretjine vendarle uspelo vzpostaviti ravnotežje na ledu, a gola zaradi pomanjkanja zbranosti v napadu niso dosegli. Za pravo poživitev sicer ne najbolj kakovostnega dvoboja so hokejisti obeh moštev poskrbeli ob izteku uvodne tretjine, ko je kakšnih 2000 gledalcev videlo več kot petminutno obračunavanje s pestmi. Če so gostitelji v teh trunutkih bili rezultatsko boljši, so se Ljubljančanom zagotovo bolje odrezeali v pretepu. Še posebej se je "izkazal“ Boštjan Groznik, ki je z nekaj direkti na hitro ohladil Remija Royerja, ki je bil še najbolj vročekrven v domačih vrstah. Vseeno pa končni izkupiček petelinjenja ni šel v prid gostov saj so sodniki pri zmajčkih izključili kar tri igralce – ob Grozniku sta biola kaznovana še Ralph Intranuovo in Greg Kužnik, medtem ko sta si takšno kazen pri Avstrijcih prislužila Royer in Daniel Welser.

V času, ko so igralci poskrbeli za bokserski vložek, je potekal tudi obračun, a le verbalni, med trenerjema obeh moštev. Strateg domače ekipe je gostujoči klopi očital, da so v času pretepa naknadno poslali visokega Groznika, toda Mike Posma mu je hladnokrvno odgovoril: „Sami ste izivali, saj se je na našega najmanjšega spravil vaš največji.“

olimpija2

Ljubljančani so zadeli prepozno. © SPS

 
Nadaljevanje dvoboja je potekalo v znamenju kar petminutne številčne preomoči gostiteljev, ki so imeli nato ob izključitvi Kevina Mitchella celo dva igralca več na ledu. Ljubljančanom se je z borbeno igro vendarle uspelo obraniti, v drugi tretjini pa so nato na trenutke pokazali vsaj enakovredno, če ne tudi boljšo igro. Najbližje zadetku pri Ljubljančanih je bil Kenny Corupe, ki je zadel vratnico. V tem delu igre so tudi gostje imeli nekaj časa prednost dveh igralcev, a so bili žal tudi oni neuspešni. Kljub vsemu je bilo vzpodbudno vsaj dejstvo, da so bili v vseh elemnetih enakovredni tekmec.

Vztrajnost se je Ljubljančanom izplačala na začetku zadnje tretjine, ko je gostom prek odličnega Tomaža Vnuka vendarle uspeli znižati izid. Pri tem zadetku zmajev je obilno prispeval tudi domači vratar, ki je nespretno posredoval za svojim golom. To je izkoristil Aleš Mušič, ki je podal do Vnuka, ta pa zadel prazna vrata. V nadaljevanju sta bili moštvi še vedno izenačeni, kar je pokazalo tudi končno razmerje v strelih (37:37) toda rezultat se ni več spremenil.

Jeseničani so prekinili niz treh zaporednih porazov in zanesljivo s 4:1 odpravili najslabše moštvo v ligi Albo Volan. Srečanje si je za razliko od prejšnjih tekem ogledalo le nekaj več kot 1000 gledalcev, kar gre verjetno pripisati neatraktivnemu nasprotniku, slabi formi železarjev pa tudi v številnih tekmah, ki so bile v zadnjih treh tednih na Jesenicah. Železarji so Madžare dotolkli v drugi tretjini, ko so zadeli Matthiasson, Varl, Bekar in Healey, v zadnji tretjini pa je Ondrejčik dosegel častni zadetek za goste. Zmaga jeseniških hokejistov je lepa popotnica za petkovo gostovanje v Celovcu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.