Šport
13 ogledov

Težko delo za slovenska kluba

Gold Club Žurnal24 main
Cimos Koper in Gold Club, slovenska rokometna predstavnika v evropskem pokalu EHF, sta na današnjem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju dobila nasprotnika v tretjem kolu.

Oba naša primorska predstavnika se bosta pomerila s tekmecema s Pirenejskega polotoka: Koper čaka portugalska Braga, Gold Club pa španski Aragon. "Lahko bi dobili lažjega, a tudi težjega tekmeca. Braga je zelo neugodna ekipa, še posebej na domačem igrišču. Oteževalna okoliščina je, da bomo povratno tekmo s portugalskimi prvaki igrali v gosteh. Kljub temu bomo naredili vse, da se uvrstimo v osmino finala," je dunajski ples kroglic komentiral nekdanji slovenski selektor Matjaž Tominec, ki v zadnjih letih uspešno vodi ekipo z Obale.

V težjem položaju so bili vsekakor Hrpeljci, kajti njihovi morebitni tekmeci so bile številne imenitne ekipe. Nemškemu Nordhornu, Lemgu in Grosswallstadtu, francoskemu Dunkerqueju in Chamberyju se je resda izognil, ni pa se mogel španskemu Aragonu, klubu slovenskega reprezentančnega vratarja Bena Lapajneta. "Dobili smo enega najmočnejših tekmecev, v minuli sezoni finalista pokala EHF. Gre za izjemno kakovostno in pisano mednarodno zasedbo, ki kroji vrh najmočnejše lige na svetu. Na nam je, da se čim bolje pripravimo za dvoboja z zares kakovostno ekipo," je po žrebu dejal strateg "kockarjev" Vojko Lazar.

Pari šestnajstine finala pokala EHF:

Chambery : Proleter Zrenjanin
Lemgo : Arhus
Granollers : Lokomotiv Varna
Metalurg Skopje : Sävehof
Aragon : Gold Club
Riga : Dunkerque
Bešiktaš : Osijek Elektromodul
Italgest Casarano : Grasshopper
Portovik Južnij : Grosswallstadt
KS Vive Kielce : Madeira
Dunaferr : Dinamo Bukarešta
Nordhorn : Crvena zvezda
Kopavogs : Koebenhavn
Pölva Serviti : Volgograd
Debrecen : Krasnodar
Cimos Koper : Braga

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.